Tre glas är faktiskt för mycket…

Lugnt idag på förmiddagen.

Ingen trafik på vägarna, många kan inte köra bil idag, därav var det lugnt på E4:an på förmiddagen.  I Uppsala omhändertogs 90 personer och det var en våldtäkt på en 16-årig flicka mitt på dagen. Jag tror att alkohol var inblandat. Vi har valt att ha det på det här sättet, brukar jag säga.

Om det hade varit heroin, hur trodde du då människor i gemen hade reagerat, om man hade omhändertaget 90 personer. Jag tror att man hade gått man ur huse och krävt stora ingripanden. Alkohol ligger så nära var och en och en hel dels dåliga samveten pga egna tillkortakommande inför ibland för hög promille, att man inte har lust att reagera.

Nyheterna idag säger att det gick överlag lugnt till… 90 omhändertagna. Skojar de med oss? Eller har vi blivit så avtrubbade och tycker att det är ok, att unga raglar omkring med starkölsburkar i händerna trots att väldigt många var minderåriga, och det är ju förbjudet att dricka alkohol innan man är 18 år. Ett lagbrott. Grip fler eller ta bort lagen. Uppenbarligen har vi indirekt valt att det är ok att låta unga dricka för mycket och att alltför många själva inte är/vågar vara förebilder för unga (visst finns det många bra förebilder, men tydligen alldelse för få som märks och som öppet i media vågar tala om detta).

Åkte med hojen genom Uppsala igår, det var förfärligt! Kom ihåg att jag är fd. discjockey och van att se många berusade människor, men jag blev skrämd av det jag upplevde genom min färd genom Uppsala igår. Aldrig hade jag tillåtit mina barn att vara där mitt i smeten.

”Men det är ingen fara?”, har jag hört röster säga i min närhet. Detta hör ungdomen till? Nej, det hör inte ungdomen till. Låt livet och mötena vara livsgivande,inte tvärtom.

Vet du att man tappar omdömet alldeles ofantligt efter bara 3 glas vin? IKväll på TV dricker Dr. Åsa (Villbäck) just  tre glas. Se programmet och förfäras.  Åsa själv var chockad. Kan du inte spela in på video när någon/du själv druckit tre glas vin. Pinsamt är ordet som kommer på läpparna. Jag som numera alltid är drogfri (dvs. ingen alkohol), ser detta när jag är bjuden på middagar när folk dricker, om än måttligt (enl. dem själva). Vi lever i en så tillåtande kultur att friheten möjliggör att man får gå under, trots att man är sjuk i beroende, och många vågar inte ingripa när en i ens närhet dricker för mycket. Återigen igår fick jag tel. samtal (bl.a. från en anställd i kyrkan) igår, bl.a. om en som drack för mycket och som hade barn. ”Hur skall jag göra?”, var bl.a. frågan. ”Har ni inte talat om detta i kyrkan?”. ”Nej, vi har lagt locket på”, svarade rösten uppgivet.

Sluta var medberoende och möjliggörare. Vi bjöd på middag utan alkohol igår, det var trevligt och lugnt. Många fina spännande samtal som jag kan återkomma till i mitt huvud idag. Och så gick jag ut med vår farliga hund strax efter kl. 7 i morse. Och det var tyst ute.

I en hel del familjer är det också tyst idag, så tyst att det ekar. Många barn mår alldeles förfärligt uselt denna dag. Tillitssjukdomen accelerar. Barn gör som vuxna gör! Hur påverkar du din omgivning med ditt handlande/agerande/ställningstagande när det gäller bl.a alkohol?

När vågar du leva utan alkohol (och sluta även om du bara nu har ett litet intag av alkohol)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: