Korkåpa och hjulafton idag – ett gigantiskt hojmöte

8,5 dagar kvar…

head

Provade ut de liturgiska kläderna jag skall bära på min prästvigning nästa söndag igår. Ofantligt vackra, och alla skall vi denna dag bära vitt, renhetens färg – dopets förg. Vi renas ju i dopet, tack vare det Jesus gjorde på korset för dig och mig där på Golgata för över 2000 år sedan, ofattbart stort.

Var på ett äldreboende igår, där jag i höst skall leda andakter. Människor som byggt upp vårt land och som bär på stora livsvisdomar och erfarenheter gör en minst sagt ödmjuk.

Idag gör jag en utflykt till Norrtälje Custom Bike Show, för att se på hojar, mingla med bikers, lyssna på sjyst rockmusik och förhoppningsvis träffa på bekanta ansikten. Vädret ser ok ut. Hojåkare brukar trotsa lite moln och lite regn om det blir så. Det kommer flera tusen hojar och det blir säkert väldigt många tusen besökare. Denna dag och dessa möten har jag inte missat sedan jag köpte hoj 1998, dessutom åker jag alltid ”Mälaren runt”, andra söndagen i augusti, i år den 15:e augusti.

Så för mig är det verkligen HJUL AFTON idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: