Är med i Dagen idag om alkoholfri nattvard…

Stort uppslag.

Blev kontaktad av tidningen Dagen som tydligen hade fått information om min prästvigning och kalkens innehåll. I dagens nummer kan du läsa artikeln som man tydligen slog upp stort.

Har fått många, många mail om artikeln också. Det verkar som många har ett stort behov av att lyfta frågan om alkohol och visa hur kyrkan kan hjälpa de som är drabbade, de som är offer och dess anhöriga. Det verkar finnas en svårighet att få gehör för att kunna erbjuda ett tillräckligt säkert alternativ för de som inte kan eller vill dricka alkohol i nattvarden.

Frågan lyfts gällande nattvard, problemet är större än just nattvardsgången, men detta är en tydlig ingång att i handling visa att man bryr sig om ett problem som förlamar halva svenska folket.

Idag hade Systembolaget en miljon (1 MILJON!!!???)  kunder. Och jag som trodde det var finanskris… Pengar tycks tydligen inte vara ett problem, eller… Man kanske har valt att prioritera?

En hel del barn kommer att fara illa imorgon och bli tillitsskadade pga att många anser det är en rättighet att dricka alkohol. Många barn vill inte att de vuxna skall ta sig den rättigheten…

3 kommentarer på “Är med i Dagen idag om alkoholfri nattvard…

Add yours

  1. Hej jag ser det lite annorlunda än du. Jag har också varit nykter ett bra tag och tycker att det är konstigt att omvärlden ska rätta sig efter mig och mitt behov. Jag tycker att det som ges utryck för när resten av kyrkan ska anpassa sig till 10 personer av hundra är det samma som när vi var fulla.. fast utan sprit alla det är liksom ingen skillnad bara det att vi är spritfria. Kristus låter oss få full del av nattvarden oavsett om dricker vinet eller inte. Jag delar häller inte din teologiska analys av två sorters vin efter det fortfarande i Medelhavet figurerar ett antal vinsorter och ingen är alkoholfri men någon är lågalkoholhalitig. Det är inte samma sak.
    Nog om det skrev på min blog om det och det kommer i dagen i dag.
    Pax et Bonum!

  2. Hej Gustaf! Det blir så ”snuttifierat” med korta åsikter i en tidningsartikel och lämnar så mycket öppet för olika tolkningar och spekulationer. Min uppsats är på ca 40 sidor gällande nattvarden, således kan man inte redogöra för min undersökning i en artikel, förutom den mycket korta slutsatsen. Önskar dig allt gott & Guds frid!/ Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: