Ett nytt liv

Olika.

 CIMG1036Arbetsuppgifterna som präst är verkligen olika. Att skriva predikningar och undersöka Guds ord tar tid och skall inte fuskas iväg. Som exeget anser jag det är viktigt att försöka undersöka de olika skikten bakom varje Bibelord/berättelse. Har hållit två predikningar och ett par andakter hittills. Denna vecka blir det också två i Gottsunda kyrka, en på torsdag kl. 1830 och så söndagens högmässa kl. 1100.

Imorgon skall jag enligt tidigare löfte hålla föredrag om ”de glömda barnen” på underbart vackra sjöbelägna Café Svalkan, kl. 1900 ute på Ulriksdal i Stockholm. Kom dit vet ja´. Innan dess blir det nog en andakt för daglediga i Sunnersta Kyrka kl. 1300. Kul!!!!

Har minglat vid Ulva Kvarn idag (bild bredvid), där det varje tisdagkväll är bilar och spännande mc´s som visas upp. En folkfest. Många samtal blir det… Kommer man i prästskjortan blir det ofta spännande möten. En hel del är nyfikna och har frågor, vilket jag vet sedan många år tidigare när jag haft på mig min mcväst med dess credo (”jag tror”). Man behöver som kristen synas, tycker jag. Alla är vi präster i det allmänliga prästadömet.

Dessvärre har jag inte bärbar data på jobbet eller trädlöst nätverk, därav har det blivit för få inlägg här på bloggen, men från nästa vecka blir det bättre, då jag är ledig. Det är underbart att få vara präst, om än märkligt, och det finns så mycket att lära, tack och lov. Och när man gör fel, så kommer Guds livgivande nåd in. Det är bra. ”I svagheten finns styrkan”, säger ju Paulus (som var nasir för en tid och då avstod från oren mat och alkohol bl.a. Det borde man kanske fler göra idag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: