Frihetens vind…

Trettio fria dagar…

Mikael och prästkollegor 20090614
Mikael och prästkollegor 20090614

 
En egen företagare är aldrig riktigt ledig vet jag. Men är ju nu anställd under ett år som pastorsadjunkt. ”Att leverera” är stadiet som innebär att man är duktig, att man är samhällsnyttig. Man kan producera bort sin andlighet och till slut är risken överhängande att man ser sig själv som navet i alltings produktion, man blir som en robot.

Efter att studerat i över 5,5 år, tar jag nu tid för mig själv och min familj. En bara-vara tid. Inget är inplanerat. Några böcker gör sig påminda och lockar till både förkovran och fin- samt enbart förströelseläsning. Gräsmattan och vilstolen inbjuder till stilla tankar. Och just nu servas min Harley, så att den kan möjligöra upptäckter när andan faller på. En månads frihet.

Blev igår officiellt välkomnad som präst i Gottsunda under högmässan. Temat som jag predikade om passade som handen i handsken, ”förlorad och återfunnen”. Den förlorade sonen, det borttappade fåret och den borttappade penningen – alla sprungna ur Jesu liknelse om nåden – att Gud t.o.m. där på korset välkomnar förbrytaren som tar emot Jesus på korset, i den sista stunden i sitt liv. Det är inte gärningarna som räddar, frälser, utan tron – att Gud vill och kan hjälpa dig, att han kan förbättra dig och din inställning till dig själv och andra och fylla ditt inre tomrum. Vilken gåva att få tala om räddning, tro, hopp och kärlek. Vilket kall jag har.

Många är idag borttappade, tyngda under stress, måsten och droger av olika slag. Michael Jackson lämnar mig ingen ro. Det framkommer i media att han överdoserade medicin under lång tid. Inte kunde han fått tag i dem utan andras hjälp. Medberoendet dödade sålunda världens mest framgångsrika popartist.

Vi kan lägga till en i raden av de som blivit dödade av möjliggörare. Tänker på bl.a. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison och Sid Vicious. ”Vad hjälper det att vinna världen om man mister sig själv”, förmedlar den Heliga Skrift vist. Därför tar jag ledigt ett tag. Dock bloggar jag på från hängmattan.

Vila i frid – alla Ni som behöver och vågar.

En kommentar på “Frihetens vind…

Add yours

  1. Såg åter en repris på Uppdrag granskning om drogförsäljningen via nätet.

    Man säljer utan att själv bruka produkten bara för att tjäna pengar på andra människor olycka eller till andras säkra död.

    Det behövs många röster i människohavet där ute,som kan vara en motkraft som kan visa på en annan väg,en väg som bär hela vägen genom livet.

    Ha en skön sommar och var välsignade du och din familj.

    Själv åker vår familj till ett ställe i Småland som heter Rallingsås ett kristet familje läger som tros gnistan har varje år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: