Som i en annan del av världen

"Mike the Bike"
"Mike the Bike"

Hetta.

Gränslar Harleyn och mullrar iväg på E4:an. Varma vinder fläktar kroppen och skinnbyxorna fladdrar när mc´n skjuter fram mot Uppsala. Bytte bakdäck, körde med gummi som alltmer liknade slicks som på en formel 1 bil. Och så skall man inte ha det. Plånboken ekar, får återigen be till min Gud som gett mig både mat och stöd under de ekonomiskt svåra åren.

Det blir därför inga direkta längre utfärder denna sommar heller. Men det är ok, även om miljöombyte vore viktigt med nya intryck förvarade i sinnet. Vi går igenom vad vi kan avvara och sälja på bakluckeloppis. Det är en hel del saker man har som man inte använder tillräckligt ofta. Och så kostar de plats och förvaring.

Bär på en hel del smärta sedan lång tid, så nu under sommaren lyssnar jag inåt och har bestämt att ta det lugnt, kroppen får bestämma och vila och bestämma agendan. Igår skulle jag på hojutflykt, men valde att ligga horisontalt på kvällen när jag kände att orken tröt.

Har inte läst så mycket den senaste tiden, men har nu bl.a börjat läsa en av de böcker som jag fick i present efter min prästvigning; ”Den oemotståndliga revolutionen. Vägar till ett alternativt liv” av Shane Claiborne (Cordia förlag). Boken verkar visa på det som jag som människa, kristen och präst brinner för – de glada nyheterna – evangeliet – Guds Ord – som förvandlar och förbättrar liv. Inte en slätstruken tro som bara tar upp existensiella visdomar, utan en tro som verkligen gör skillnad för en själv och andra, där Jesus Kristus är i centrum i allas ens åtaganden. En tro som brinner värmer upp ett fruset land.

Så här skrivs det om boken;

Shane Claiborne beskriver i Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld. Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta med leprasjuka tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig ”lagomkristendom” och leva ut en tro som kan förändra världen.

Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut ”Guds rike” i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism.”

Brinna för det man tror på smittar. Sverige behöver hetta…

2 kommentarer på “Som i en annan del av världen

Add yours

  1. ”…Brinna för det man tror på smittar. Sverige behöver hetta…”

    Apropå ”Bär på en hel del smärta sedan lång tid, så nu under sommaren lyssnar jag inåt och har bestämt att ta det lugnt, kroppen får bestämma och vila och bestämma agendan. Igår skulle jag på hojutflykt, men valde att ligga horisontalt på kvällen när jag kände att orken tröt.” – så antar jag att Du köper mitt förhållningssätt att: HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE

    Krya på Dig ❗

  2. Stickan Andersson. ABBAs manager sade att det viktigaste i livet är gratis, men inte självklart: ”hälsa, vänner och natur”. Med positiv inställning kan man dock klara en hel del, även vacklande hälsa. Hälsan är dock viktig, håller jag med dig om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: