Vill du ha billig sprit är du alkoholist…

Fast tvärtom kan man nog också påstå gällande rubriken.

Anna Eklund på Aftonbladet skriver en läsvärd artikel, hon säger bl.a; ”Jag påstår att de som klagar på regeringens planer att höja priset antingen har alkoholproblem av varierande grad eller är helt oförstående inför alkoholproblematiken. Ett stort samhällsskadligt nöje ska också vara ett dyrt nöje.”

Hon skriver vidare bl.a: ”En svensk har inga större problem att låna ut frun till polaren men fan ta den som tafsar på spriten. Vad skulle hända om alkoholen blev dyrare? Skulle folk supa mindre? Vilken mardröm.

Ibland påpekas det absurda i att alkohol är så billig att framställa men så dyr i slutändan. En haltande jämförelse. Vad kostar det att producera din tröja? Fyra kronor och några kinesiska fabriksarbetares hälsa? Ändå tvekar ingen att köpa när den hänger på galgen på H&M och kostar 400 kronor. Och vad är avansen på latten du drack i förmiddags?” Läs hela artikeln här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: