Spännande dagar ledda av Anden

Släppa taget…

Har haft två verkligen underbara dagar. Igår morse såg jag på nyheterna att vädret skulle vara bättre vid kusten, men jag hade ingen plan vad jag skulle göra. Är man ledig så skall man vara ledig för oväntade möten, som reklamen säger. På hemväg från brevlådan, jo jag bor en bit från den, kom det till mig att jag skulle ta hojen och åka iväg. Tanken kom från ingenstans.

Plötsligt finner jag mig 90 minuter senare efter promenaden efter en underbar tur förbi Forsmark på härligt kurviga vägar ståendes vid bryggan i Öregrund, spejandes över alla båtar i hemninloppet. Märklig vad lätt ett äventyret kan hända, om man vågar. Just do it, säger ju det berömda skoföretaget i sin reklam.

Minglade bland gränder, gallerier och glass stånd. Så där härligt vackert som bara Sverige kan vara på sommaren med fiskmåsar, klarblå himmel och värme som smeker kinden. Gled in i kyrkan, som vanligt, och plötsligt var jag mitt med i ett barndop. Det enda som krävdes var lite mod för att stiga in i gemenskapen, vi döps ju in i den kristna gemenskapen och församlingen och den tillhör även jag numera tveklöst. Och den lilla bebisen. Dopet är inte till för en sluten liten släktgrupp, visste jag numera som nyvigd präst, därför ville även jag vara kvar inne i kyrkan.

Färden på kringelkrokiga vägar hemåt gick via Östhammar och landsbygd som faktiskt blomstarade på alla sätt. Hus renoverades på de mest oväntade platser inne i skogarna.

Idag var jag i Stockholm, träffade lilla Maja 3 år, som bor i New York vanligtvis. Hon ingår i släkten. Kul liten knäppis. På väg hem visste jag bara att jag inte var sugen att åka hem, hade ju många fria timmar till förfogande. Googlade på min I-phone och bilen vändes till cafépärlan Svalkan, som har många spännade happenings under sommaren (åk dit!), vid vattnet nere vid Ulriksdal.

Beställde in en smörgås och plötsligt hamnade jag vid samma bord som kvällens föreläsare, Liam Norberg, känd bl.a. från filmen ”Sökarna” och från ett tidigare kriminellt liv och hans flickvän samt Anders Hellqvist, den personlig träningscoachen som var i rampljuset för några år sedan. Liam talade sedan om ett nytt liv och hur han via Guds ord blev fyllda av Anden till ett helare liv. Bort från det trasiga via Hall, fängelset där han skulle sitta i 10;5 år, men där Gud enligt honom grep in via hans böner och förkortade straffet lite grann och då han numera som aktivt troende åker runt och berättar vad Gud gjort i hans liv. Ett förvandlat liv berör och han möter unga och även människor i fängelser bl.a. Just nu håller Liam på med en film igen. Hoppas få engagera Liam i framtiden. Personliga vittnesbörd når ofta djupare ansåg vi bägge och Liam kan skicka signaler till unga på väg in i kriminalitet att det finns en väg mot sanning och liv som ger mening.

När man släpper kontrollen och låter Gud styra dagen inträffar spännande möten. När jag själv vill ha koll och inte släpper kontrollen sker inte det oväntade och det är just i dessa ögonblick när man låter Guds styra som man verkligen lever upp. Vem minns de dagar som oftast ser likadana ut?

”Ske Din vilja, inte min”; säger Jesus. Ge mig då mod att även imorgon släppa taget och bli ledd av Gud. Det blev ju mycket bättre dessa två senaste dagar. Till och med jag, mitt fd. kontrollfreak kan lära om. Med Guds hjälp. Tro är det enda lilla som behövs. Tro…

En kommentar på “Spännande dagar ledda av Anden

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: