Våra blickar behövs för ett friskare liv…

Rädslan och Frestaren håller sig fast nästan till slutet.

Whitney Houston, sångerskan är på väg tillbaks till livet enligt Aftonbladet idag. När media och omgivning inte längre accepterade, utan erkände sanningen, inte dolde den och via bilder och offentliga uttalanden berättade hur illa ställt det var, så kunde sanningen, botten tydliggöras för sångerskan till slut. Tack vare detta är hon på väg uppåt. Tänk om Michael Jackson behandlats på samma sätt.

Det är bara det man erkänner som man kan förändra. Ramlade över en bok i ett antikvariat om Adolf Hitlers personliga sekreterare Trudl Junge och hennes bok om tiden bredvid det tredje rikets förste man. Sträckläste den nästan. Se intervju med henne från You Tube här..

(Traudl Junge, född Gertrude Humps 16 mars 1920 i München i Bayern i Tyskland, död 11 februari 2002 i München i Bayern i Tyskland, var Adolf Hitlers privatsekreterare mellan 1942 och 1945. Hon gifte sig 1943 med SS-officeren Hans-Hermann Junge (1914-1944), som stupade i strid. Junge arbetade vid Führerns sida i Berlin, i Berghof i Berchtesgaden och i ”Varglyan” i Ostpreussen. Junges självbiografi I Hitlers tjänst (2002) ligger till grund för filmen Undergången. Källa: Wikipedia).

Frågan är ofta; ”ser de inte det farliga?”. Utifrånperspektivet som möjliggör friska åsikter och korrekta känslor innebär som i ovan fall en korrektare bild, om än inte perfekt, därför behövs innifrån bilderna också. Allas ögon behövs.

Hur tillåter man det onda och hur gör Gud det, den s.k. teodicéfrågan är adekvat.

Vi lever idag i Sverige i mångt och mycket i en möjliggörar kultur, där man inte vill eller vågar gripa in, senast här i Uppsala med mannen med de fyra barnen och den misshandlade frun, där många över tid anade oro, men ingen tycks ha ringt på dörren…

Jackson, Houston, Hitler och nu senast den s.k. Sävja mannen. Vi som vid olika tillfällen befinner oss utanför stormens öga behöver gripa in med våra förhoppningsvis friskare ögon och åtgärder. För detta behövs mod,  kärlek och lite ”jävlaranamma”. Ber om detta varje dag. Världen behöver mer aktivt ställningstagande. Fråga Whitney!

Ikväll skall jag ta hojen till Café Svalkan är det tänkt. Skall lyssna på utmärkta Veronic Widell kl. 1900 (fika innan också) när hon inspirerande talar om ”Att lysnna till Gud”. Det kanske fler borde göra, de kanske inte vet hur man gör. Kom dit då vet ja´!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: