Resan mot friheten

På väg framåt, kanske uppåt.

Vi anlände på varsin mc till underbara Café Svalkan tidigt igår kväll. En färd via småvägarna förbi Knivsta och Rosersberg, där sommarlukter förtrollade sinnet och farten gav en lagom adrenalinpump till både kropp och hjärna. Snabb fika med gigantisk Svalkabulle, som faktiskt inte gav ångest då jag numera sedan en kort tid är en flitig besökare på mitt eget lilla gym.

Veronica Widells anförande om att lyssna till Gud var i alla fall för mig centralt. Tesen var att försöka lära sig att söka stillheten, för att där kunna höra Guds röst. Vi lever i ett ständigt brus, från tv, media och mp3 spelare bl.a. Den som inte vågar stanna upp, kanske unna sig en retreat, hur skall den kunna tro att man vill lyssna på denne person som inte ens vågar lyssna till sig själv och sitt sanna jag, var en tanke som fäste hos mig.

Många vill kommunicera (som jag här på min blogg, andra twittrar osv), men vem lyssnar frågade sig Veronica. Jag tror att många också lyssnar, men det är viktigt att vi tar vårt lyssnade på allvar, för på så sätt skulle många onödiga intermezzon kunna undvikas tror jag. Det var ett intressant pedagogiskt drag att vi under olika delar av föredraget fick tala i smågrupper om vad vi hört och framföra våra egena tankar. Gud talar ju genom oss och i våra möten (”där två eller tre är samlade i mitt namn, är jag mitt ibland er”; står det ju i den Heliga Skrift).

Att lyssna till sanna jag, talade också Katerina Janouch om i min I-phone igår. Lyssna in hennes Sommar-program här… Hon framfärde visa tankar just om att vara sann mot sig själv och följde upp sina tankar från sin bok ”Anhörig”, som kom ut år 2004 om medberoende.

Nej, nu skriver jag inte mer. Skall på allvar ut och lyssna på naturen och mina tankar. Två öron och EN mun. Kan finnas en idé bakom detta?…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: