Skall en kristen sköta sin kropp?

Skrämmande rapport och en bekännelse.

Lite för mycket Mikael...
Lite för mycket Mikael...

Oavsett orsaker så väger jag cirka 8 kilo över idealvikt. Det är svårt att gå ner kan jag konstatera. Vill väl inte bli smal, dessutom kan det vara så att jag fyller mitt inre hål med för stora portioner. Måste börja skriva om detta och göra detta problem tydligt. Även för mig. Nyss framfördes i media budskapet, är man smal lever man längre. Sysslar då nästan hälften av Sveriges befolkning med ett långsamt självmord?

”I elva av OECD:s trettio medlemsländer väger mer än hälften av befolkningen för mycket. Och Sverige är på god väg att kvala in i den föga ärorika samlingen. – 44 procent av alla svenskar är antingen överviktiga eller feta. Det visar organisationens årliga rapport som sammanställer aktuell statistik från medlemsländerna. Snittet för hela OECD är 47 procent”. Läs hela artikeln från Aftonbladet här…

Vad säger Bibeln om kroppen?

Jo att: Kroppen är ett tempel för den heliga anden. ”Allt är tillåtet för mig – men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig – men ingenting får ta makten över mig. Maten är till för magen och magen för maten, tills Gud gör båda överflödiga. Men kroppen är inte till för otukt utan för Herren, och Herren är till för kroppen” (1 Kor 6:12-13).

Vad menar Paulus som skrivet detta?

Här citerar han förmodligen någon i församlingen i Korint som skröt över att de hade rätten att göra vad de ville. Därför bemöter Paulus en sådan handling och påtalar att en sådan frihet kanske inte hjälper den kristne, då man kan bli förslavad även av en frihet. Aposteln Paulus menar här ovan att också ens inre andliga liv påverkas av hur man lever, gällande bl.a. vad man äter och dricker. Kroppen är till för Gud så att vi kan få vara Hans redskap för att göra den här världen till en bättre plats, för soss själva och för den Andre, så vad man gör med sin kropp påverkar inte bara en själv, utan även andra. Tänker på att man mer bör försöka vara en förebild; tänker på att sjukvård kostar onödiga pengar pga att tydligen alltför många slarvar med våra liv och våra kroppar.

Den kristne bör enligt Paulus göra följande med sin kropp

Men den som förenar sig med Herren blir till en enda ande med honom. Håll er borta från otukten. All annan synd som en människa begår lämnar kroppen utanför, men den otuktige syndar mot sin egen kropp. Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp”( 1 Kor 6:17-20).

Synd, att missa målet, är att äta för mycket så man får negativa konsekvenser på kort eller lång sikt. Bör alltså be om befrielse från Gud att slippa äta för mycket. Gud hjälp även mig, jag behöver din hjälp för jag klarar tydligen inte detta heller på egen hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: