Kristen nyfikenhet…

Tusen och åter tusen människor…

I mitt kall som präst är det för mig viktigt att träffa andra människor på olika platser. Och höra olika röster, olika åsikter som framförs på olika sätt. Igår lyssnade jag på den australiske pastorn Mark Conner, som brinner för ledarskap, personlig motivation och församlingstillväxt. Temat var”oro” och Mark predikade på ett klart och förståeligt sätt, utan att sväva ut, höll sig till Bibelns ord och Jesu löften. Befriande.

Mingel och bokfestival med allsköns litteratur i tältet hos Livets Ord, under deras Europafestival som drar upp mot 15 000 besökare från hela världen, gav idéer. Hamnade vid ett långbord med en kopp varm choklad. Plötsligt presenterade sig en som slog sig ner med ett sällskap. Så osvenskt och så oväntat för en som är van att så gör man inte vårt land. Möten öppnar upp. Vedebörande berättade att dennes familj längtade att strax flytta från en del av Indien till staden Calcutta, en stad med långt över 10 miljoner (!!) invånare. Var man än befinner sig där, är människor tätt i ens ansikte; fattigdomen, nöden och döden kan inte undgå en. En svensk familj som valt att tala om Jesus på en för många obekväm plats. Gud för en sannerligen till platser och möten som man aldrig trodde man skulle vara med om.

Träffar på en hel del jag känner på denna träff. Folk kommer från olika delar av kristenheten, vilket är berikande. Det är tämligen märkvärdigt att se all mingel, glada ansikten i alla åldrar på en och samma plats, ätandes och samtalandes. Nätverk byggs. Och det är ingen alkohol. Ingen fylla. Allt är i direktsändning. Modet och kärleken gör att man kan våga vara där fullt ut. I Bibeln står det, sägs det, 366 gånger; ”var inte rädd”, ett meddelande till varje dag och lite till. Så ofattbart stor är nåden.

”Känn ingen oro” var Conners budskap. Analysera vad det är som oroar dig, skriv ner. Därefter när detta är synliggjort kan man göra en åtgärdsplan. Alltför många oroar sig i onödan. En undersökning, berättade han, visar att ca. 95% av det vi oroar oss över är antingen onödigt, kommer inte att hända eller så har det hänt. Och då kan vi inte påverka det. 5% oro kvar och du kan ofta inte göra något åt det heller. Varför oroa sig när man lever här så kort tid. Lev! Lämna över; ”ske din vilja, inte min”. Vips – så är livet tillbaks med glädje. Tack Jesus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: