Många möten blir det…

Idag var jag på möten…

Det finns viktiga möten och så finns det i Sverige många möten som man kunde vara utan. Skicka ett mail och informera istället. Efter att ha arbetat med svenskt näringsliv i över 30 år och producerat events för företag, kan jag konstatera att det finns olika mötesstrategier och ibland finns det inte ens några.

Möten tar tid. Och kostar pengar. Effektiva möten aniskte mot ansikte i organisationer är viktiga. Kom förberedd, leverera och ta beslut vem som är ansvarig för genomförande och besluta när allt skall vara färdigt. Det är kul att idag träffa företag och genomföra projekts. I nästan alla fall känns det meningsfullt med dessa möten.

Och så finns det möten inom olika organisationer… Dolda agendor och syften samt målsättningar kan bromsa på effektivitet och kreativitet. Våga dela ut ansvar och inför mer platta organisationer, där ens med- och motarbetare både kan och vågar ta beslut. På så sätt kan mer glädje infinna sig vid möten.

Och inför också tid för möten där alla vet att inget skall göras, där bara varandet är det centrala och där avsikten är att man lär känna varandra. Den som känner den andre, har en relation till en annan, vågar öppna sig. På så sätt skapas mer glädje och där glädje finns kommer människor att trivas. De mötena blir bra. Förstår du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: