Omväxlande uppdrag…

Ingen dag är den andra dagen lik.

Under två dagar har vi i Gottsunda församling arrangerat teambuildingsaktiviteter för de omkringliggande skolornas åttondeklasser. Jösses, vilken energi de hade och de var mycket duktiga att lösa uppgifter inom sin grupp. Det var sex olika stationer de skulle ta sig igenom och jag och vår pedagog hade hand om en. Mycket luft, skratt och hejarop.

Vem kunde ana att man skulle stå i Sunnerstagropen och heja på kidsen från Gottsunda och Valsätraskolorna. Allihopa var i alla fall kanontrevliga. Gottsunda är en härlig smältdeg av olika människor. Låt er inte förledas av bilderna från Tv och de aktuella bibränderna i Gottsunda. Visst finns det problem, helt klart, men det finns också en massa fantastiskt och många, många andra bilder.

Idag sitter jag och skriver på predikan inför nästa söndag i Gottsunda kyrkan (om enheten i Kristus) och för ett annat tal om möten, som jag skall hålla kommande vecka. Har en hel del böcker hemma i mitt bibliotek, framförallt exegetisk litteratur, därav är det bra att få sitta ostört hemma och arbeta effektivt. Och så är det dop imorgon i anrika Gamla Uppsala kyrka.

Ett uppdrag som präst kan utföras på skilda sätt och på skilda ställen. Omväxling förnöjer. Tvära kast innebär att hjärnan får arbeta. Dock anser jag att det också är viktigt med vila, reflektion och andra intryck än från kyrkans värld.

Livet kan sannerligen vara olika. Dag från dag. Var nu rädd om dig i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: