Många tal blir det…

Det är så roligt att vara präst.

MB 20 år på Lidingö

Idag var det min första gudstjänst på ett äldreboende. Underbara äldre vänner med stor livsvisdom som kämpat sig genom långa liv. Vilka möten och vilken innerlighet det blev när vi sjöng starkt ihop allt från ”O store Gud” till bl.a. ””Blott en dag”.

Vem kunde anat (undrar om jag som 20-åring på bilden till vänster, fr. tidningen ”Vecko-Revyn”, då intervjuvad av tidningsgurun Amelia Adamo. då kunde gissa hur mitt liv skulle bli?) att mitt liv skulle innefatta sådana här möten och imorgon lördag är det dags för konfirmander, nya bekanta med mindre dagar avkryssade i sina kalendrar.

Denna veckan har inneburit:

  • Intervjuvad i SR Gävleborg
  • TV intervju i TV 4
  • Föreläsning om de ”glömda barnen” samt om sjukdomen beroende och medberoende på Gävle Stadsbibliotek
  • Intervjuvad i ”Världen idag”
  • Veckomässa – där jag talade kort
  • Högmässa nu den 13 september kl. 1100 i Gottsunda kyrka
  • Intervjuvad i Fittja kyrka, kl. 1500 nu på söndag (utanför Örsundsbro) om vilka roller ”glömda barn” tar sig och hur man tar sig ur missbruk bl.a.
  • Föreläsning om möten igår förmiddag

En alldeles vanlig underbar vecka i mitt nya liv. Vem kunde ana att jag skulle tala inför folk med ett budskap om hopp, försoning och kärlek. Tack käre Jesus för att du förbättrade mitt liv (vem kunde ana att jag också skulle våga säga att jag är en aktiv kristen).

Livet är en märklig resa mot framtiden och evigheten. Tack för biljetten.

En kommentar på “Många tal blir det…

Add yours

  1. Läste när jag kommit hem till Sthlm från sommarstugan i Örsundsbro att Du skulle vara i Fittja kyrka idag kl 15.00. Hade vi vetat skulle vi kommit (ligger ca 5 min bilväg från stugan) Vi önskar Dig det bästa – JESUS ! Hälsningar Leena-Karie o Leif (The Salvation Riders mc)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: