Söndag och vila

I måndags på min vilodag från kyrkans verksamheter skrev jag på denna söndags, dvs. dagens predikan. Och när jag kom till min kyrka i tisdags, visade det sig att jag inte jobbade idag. Så jag hade fått lära mig denna söndags predikotext om död och liv, vilket är en bra investering för mina tankar och agerande i framtiden.

Och så fick jag ett samtal idag. 11 bikers skulle överraska mig och kom till Gottsunda kyrka idag. Kamrater från fina TYFRI MC, en kristen mcklubb i Stockholm hade cruisat upp. Och så var jag hemma idag. Så otroligt trist. Undrar hur man i kyrkbänkarna tänkte när dessa bikers klev in? Men man är tack och lov vana och välkomnar alla, så som det skall vara i kyrkan.

I Gottsunda är vi en brokig skara, därför har jag en färgrik stola, vilken symboliserar jordens folks olika färger. I vårt distrikt talas det över 80 olika språk. Tala om erfarenhet från världens alla hörn. Vilken rikedom!

Idag ligger jag hemma, ser just nu på tv-gudstjänsten, då min rygg och mina axlar värker. Vila skall man ta på allvar. Det är ingen lek.

4 kommentarer på “Söndag och vila

Add yours

  1. Hej Mikael
    Jag önskar dig Guds Rika Välsignelse i din tjänst och gärning.

  2. Det var blandat folk idag både från oss i TYFRI MC och Heavens Bikers. Sen var det ett par som inte är med i nånklubb men gillar att åka med oss. Men den överaskningen vi skulle ge dej idag den fick vi själv. Så det kan bli i detta informationssamhälle. Vi missa å kolla på kyrkans sida å bara förlita oss på att det som stod på din sida stämde. Men jag tycker det vart mycket bra ändå då det visa sig att prästen idag hade ju Tyresöanknytning å det bjöds på bikerfika mackor å inte bara bullar efter gudstjänsten å jag tror att vi vart ett fint tillskott med vårat besök i dagen gudstjänst. Massa vänliga och glada och nyfikna människor träffa vi. Men det blir väl flera tillfällen till överaskning kan jag tro men hoppas den kan bli åt andra hållet då. Lycka till med din fina kyrka Mikael.

  3. Oj vad det var trist att jag inte var där!!!!!!!!!!!!!!!!! Låg hemma och kom inte upp ur sängen, ryggen och axlarna var sändervärkta. Snart får jag min säng efter att ha legat på golvet i över sju månader, därav värken. Det skulle varit SÅ KUL att ha träffat er.

    SNÄLLA, SNÄLLA – Kom igen!!!!!!!!!!!

    Er Broder i Kristus./ Mikael

  4. Jo jag lovar att vi ska göra om försöket men då får det bli med annonserad ankomst. Detta med överaskningar då det gäller dej verkar inte funka. Nu är det 2 st. som inte blev som det var tänkt men som blev bra ändå så jag klagar inte. Den första var ju då jag tänkte hänga på dej å dina vänner på er onsdagstur då du och familjen skulle gått på bio. Men du rekomendera mig ett besök på Livets ord som hade sin europakonferans då. Sen ringde du mig å sa att familjen ångrat sig så du kom dit så vi träffades i alla fall även om det inte blev hojåkning tillsammans då. Men visst jag ger inte upp i första taget det vet du så jag ser fram emot att ge 3:e gången gillt ett nytt ansikte för mej. Du vet ju liksom jag att treenigheten den är stark. Krama familjen å inte att jag har kontakter inom sovcomfort så hör av dej om du vill ha den hjälpen.. KRAM från mej och Liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: