Halva svenska folket lever idag under ett förtryck

Nästa steg…

Kyrkomötet har nu antagit samkönande äktenskap. Hittills har ca 50 partnersskap välsignats och ingåtts i kyrkan per år. Således är det inte särskilt många som det berört hit tills.

Halva svenska folket är idag förlamade under alkoholen, dvs. ca 4 miljoner (!) individer.  Det är väldigt få församlingar som aktivt tagit ställning inom Svenska Kyrkan mot alkohol; som medför våld, våldtäkter, död och förlamning för oerhört många människor varje dag. Man räknar med att ca 5000-6000 människor dör i vårt land varje år pga alkohol.

Har man följt tv-serien som går nu på TV1, ”Kysst av spriten” så har man flera gånger visat på de senaste forskningsråden inom beroende och där man konstaterat att en oerhört liten droppe alkohol kan sätta igång ett återfall för en nykter missbrukare.

Det man kallar för alkoholfritt vin, och som många kyrkor använder sig av, är INTE ALKOHOLFRITT. Den kallas för alkoholfri juridiskt, men den kan uppnå upp till 2,25% volymprocent. Således är den INTE ALKOHOLFRI. En del kyrkor använder sig av denna term, även när den använder sig av druvjuice i nattvarden. Har fått veta, från olika församlingar, att man inte vågar skriva att det är druvjuice för att man är rädd för att skrämma bort de som är ovana. Däremot kan man inne i kyrkan innan gudstjänsten säga att det är druvjuice, men inte i annonser. Tala om feghet, tycker jag.

Man är mer rädd om de friska, än de sjuka, som jag ser det. Kan inte se det på annat vis. Man vågar riskera mångas utträden i vissa frågor, men inte när det rör HALVA SVENSKA FOLKET. Tror Svenska Kyrkan skulle vinna oerhört mycket good-will om man öppet vågade ta ställning mot alkoholen. ”Barn gör som vuxna gör”; lyder ordspråket. Det behövs fler förebilder.

Dessutom strider inte druvjuice i kalken mot någon bibeltext. Ingenstans står det att det är vin i kalken, endast att ALLA skall dricka av kalken, ett upprop att alla skall delta. Jag har tagit alkoholfritt vin en gång och höll på att ta mig ett återfall. Varför vågar så få öppet hjälpa mig i kampen att införa druvjuice i nattvarden, och så att det blir tydligt utåt; i annonser, i reklam – annonser och i allt vi säger och gör.

Idag är det lördag. Ca 9 MILJONER glömda barn i Europa (dvs lika många som hela Sveriges befolkning) mår förfärligt dåligt. Ikväll blir flera tusen barn slagna pga alkohol. Och kvinnor, många av dem blir också våldtagna och slagna. Detta pga att alkohol anses vara en rättighet i vårt land. Men en rättighet som inte gäller alla, är inte en rättighet, det är istället ett förtryck. Travesterar således Benny Haags citat från hans bok och håller med att vi idag, år 2009 lever i ett förtryckarsamhälle. Vi har valt att ha det så. Vi har tydligen valt att ha det så!

När vågar Svenska Kyrkan aktivt i media ta ställning mer tydligt? Och när vågar våra församlingar tydligare stå upp och säga ifrån och öppna sina kyrkportar för alla de som blivit drabbade av alkoholen och välkomna till gemenskapen vid måltiden vid altaret. ”Drick av den ALLA”… Inte ännu…. Inte sant. Inte för alla. Vad skall vi göra? Tiga medan våra medmänniskor förslavas.

Skål!

2 kommentarer på “Halva svenska folket lever idag under ett förtryck

Add yours

  1. Skriften är glasklar på denna punkt: Den som inte tar hänsyn till sin svagare broder/syster lever inte i kärleken! Jag förstår inte vad det är för fel med druvjuice. Måste det kännas så där lite starkt i magen efteråt för att man ska tro att man tagit emot Herren?

    Fortsätt frimodigt din kamp, Broder Bedrup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: