En dag, en resa genom hela livet…

Ett märkligt uppdrag.

Att vara präst är att färdas fram och tillbaks genom livets olika åldrar och skiftningar.

En dag som denna har jag planerat dop och haft samtal om nyfödda barns framtid, för att på eftermiddagen talat för en hel del äldre om ”de glömda barnen” med efterföljande samtal om hur livet kan bli och varför vi har det så svårt att våga tala om det brustna, vikten av att se de som ingen annan ser och vikten att våga berätta hur det är, hur det känns, så man därigenom kan dela varandras sorg och glädje samt vikten av att ha ett  positivt sammanhang.

Avslutningen på dagen var ett s.k. sorgehus samtal, dvs. planering och samtal inför en begravning. På en dag har jag nu ”färdats genom hela livet” – från samtal om födsel, medelåldern, pensionärstillvaron till samtal om döden och evigheten. Vilken fantastisk dag. Och glädjefull. Och svår.

Nu lutar jag mig tillbaks, lägger mig i min nya säng, sätter på mig hörlurarna och ”bara är” medan Ted Gärdestads stämma sjunger ”det finns tid till försoning innan natten är förbi” (textstrof i ”Sol, vind och vatten”). Återigen med mitt nya sinne får jag stilla mig inför det Stora. Livet, det gårfulla varandet, där jag idag, tacksamt, återigen fått vistats. Knäpper mina händer, ber och tackar. Livet är en bra märklig resa, eller hur?

En kommentar på “En dag, en resa genom hela livet…

Add yours

 1. Gjorde en liknande resa i veckan där jag mötte två olika män,två helt olika liv,med två helt olika förutsättningar.

  Den ena en härligt kristen företagare med Jesus i centrum och ett hjärta för samhällets olycksbarn.

  Den andra ett olycksbarn som nyss fyllt femtio men kunde lika gärna varit åttio.

  Vi har känt varandra i trettio år och missbrukat i hop innan jag mötte Jesus och fick rätsida på livet.

  Jag fick svepa om honom med en filt,hålla om honom, be för honom en stund.

  Men det gjorde ont i mitt inre att se hur livet gått hårt åt min vän och att det inte är så lång tid kvar för honom är på klotet.

  Men ett vet jag ,båda är dom älskade av Jesus och jag vill vara med när vi en dag står där,inför evighetens fader.

  Var välsignad du och din familj.v v v v Thommy Bergenwall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: