En evig vision som stärker mig – och dig!

Har under stor del av dagen fyllt på med andligt bränsle.

Måndagar är ledig dag från min präst tjänst, alltså en bra dag för kontemplation, bön och bl.a utomhusarbete hemma. Vinden och kylan gav mig förnyad livskraft, men den andliga inspirationen denna dag fick jag som vanligt från min älskade Bibel (tänk att det blev så här – märkligt).

En svår bok i Bibeln är Johannes uppenbarelse, ”Uppenbarelseboken”. Har dragit mig för att läsa den ofta, den är svår och dess apokalyptiska vision är inte helt lätt att förstå med dess olika liknelser. MEN – idag har jag läst igenom hela boken – med förklaringar bredvid. Nästan varje rad fick jag förklarat för mig via kommentarer. Boken är välciterad i världslitteraturen, du kanske känner igen uttryck såsom ”Harmageddon” (det finns en film med likande ödestema med detta namn som är hämtat från Bibeln)  och bl.a. ”odjurets tal 666” – som man inte riktigt vet vad det egentligen syftar på, och om detta uttrycks mening tvistar de lärde.

Läs boken! Den är svår. Men den är som kristen värd att läsa, minst sagt, den ringar in hela Bibeln. ”Livets träd” återkommer i boken och känns igen från 1:a Mosebok om trädet mitt i Edens lustgård. Från hur vi blev utkastade ur gemenskapen med Gud till att återigen höra till honom och nu blir vi  inbjudna till ett evigt liv i det himmelska Jerusalem. Hela Bibeln med dess böcker hör ihop. Uppenbarelseboken ger mig som kristen ett så klart hopp om den yttersta tiden och om Guds löften och den skärper tonen om att man skall frukta Gud, inte av rädsla utan av kärlek (som ju kommer från Gud).

Gud älskar oss, därför bryr Han sig om oss. Gud vill inte att vi skall skada oss eller andra. Vi har en uppgift och vi har fått hjälp genom den Helige Anden, Hjälparen och genom att Jesus befriade oss från skuld och skam på korset genom att offra sig själv som oskyldig med  fruktansvärd smärta för att Han älskar oss så mycket.

Läs ex. här kap 22; vers 6 – 13 i Uppenbarelseboken om det eviga livet och om Guds löften: 

”Dessa ord är trovärdiga och sanna. Herren, som är en Gud för profeternas andar, har sänt sin ängel för att visa sina tjänare vad som snart skall ske. 7Se, jag kommer snart. Salig den som tar vara på profetians ord i denna bok.” 8Jag, Johannes, är den som har hört och sett detta. Och när jag hade hört och sett det föll jag ner för att tillbe ängeln som hade visat det för mig. 9Men han sade till mig: ”Nej, inte så. Jag är Guds tjänare liksom du och dina bröder profeterna och alla de som tar vara på orden i denna bok. Gud skall du tillbe.” 10Och han sade till mig: ”Försegla inte orden i denna boks profetior, ty stunden är nära. 11Den som gör orätt skall fortsätta att göra orätt och den som är oren fortsätta att orena sig, och den rättfärdige skall fortsätta att leva rättfärdigt och den helige att helga sig. 12Se, jag kommer snart och har med mig lön att ge åt var och en efter hans gärningar. 13Jag är A och O, den förste och den siste, början och slutet. 14Saliga de som tvättar sina kläder rena. De skall få tillgång till livets träd och få gå in i staden genom dess portar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: