Fantastiska Gottsunda

Olika bilder.

Mikael Bedrup präst framåtlutad 2009-1
Utsikt och insikter från Gottsunda...

I media möts man av bilder, därav tror man att allt man ser och att allt är så som det beskrivs i den tidningen eller i det tv-reportaget.

Jag har ett uppdrag som präst i Gottsunda församling. Vår kyrka ligger bredvid centrumet, fantastiskt centralt, mitt i ”byn”. Det talas 80 språk här. Olika kulturer och människor med olika bakgrunder. Jag möts av så många leenden både i Gottsunda med omnejd och i kyrkan av de som kommer in och av de många som också med är i våra olika verksamheter och gudstjänster.

När man nämner att man verkar i detta område känt från media i höstas, blir en del frågande och undrar om det är farligt där. Min bild är att det inte är det, visst är det oroligheter på sena kvällar, men det är det också på Stora torget i Uppsala, om inte mer där under helgerna.

Men det finns mycket fint som vi skall lyfta fram. Vackra strövområden, kul små butiker med annorlunda produkter, trevligt bemötande och livfulla människor. Jag är så stolt att få vara präst här. Vill även ge en eloge till alla mina arbetskamrater, med deras fina hjärtan. Och det finns en vilja hos dem att förvalta sin uppdrag väl. Visst, är det en del vi kan bli bättre på, men vi skall också slå oss för bröstet med allt det fina som görs. Märker att det finns ambition i Svenska Kyrkan här att bli än bättre, än modigare och en vilja att skänka hopp och kärlek till sina medbröder och medsystrar i Gottsunda.

Idag har jag bl.a haft en andakt på ett äldreboende. Vi alla fick lite mer ro, fin gemenskap och hopp om att orka en stund till. Evangeliet ger människor mod att leva. Även i Gottsunda.

En kommentar på “Fantastiska Gottsunda

Add yours

 1. Kan inte hålla mig från att fråga – om Prästen inte nämner det svåra, vem ska då göra det? Om kyrkan inte vågar se OCH möta problemen, mister vi inte vår trovärdighet?

  Visst finns det skönhet i miljonprogrammen men också utanförskap. Kyrkan finns inte till för sin egen skull utan för att räcka Guds nåd till de onådda.

  Som det heter i en av Kirk Franklins gospellåtar:
  ”If I say I love Jesus,/ but You can’t see my Jesus/
  My words are empty,/ if they can’t see Jesus in me”.

  – När tog du och kyrkoherden ett obetalt nattvandringspass senast? Vilken del hade kyrkan i att bemöta det som i media kallas ”kravallerna”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: