Ledig dag?

Vad innebär det att vara ledig?

52

Tror att ledighet betyder och innebär olika saker för oss alla.

Som gammal entreprenör och egen företagare, är inte målet och inställningen att vara sysslolös. Är ju detta år pastorsadjunkt och även fram till sommaren 2010, och då anställd av mitt stift. Det som skall vara ledstjärna är att arbeta i genomsnitt 40 timmar. Ena veckan kan det bli mer, andra mindre.

Jag är van att göra färdigt det jag föresatt mig, inte att titta på klockan. Det första året som präst är det en hel del saker man är nyfiken på att studera, inte enbart att läsa, skriva predikan osv, utan även att möta människor som präst.

En hel del tid går åt för interna möten i kyrkan, ibland kan jag tycka väl många och ibland lite för oeffektiva. Är ju van med att folk är förberedda och att man delegerar ansvar och ger klara resurser samt anger vid vilken tid uppgifter skall vara lösta. Syfte och målsättning är alltid ledord för mina tidigare möten i egna företaget gentemot mina klienter.

Har jobbat några fler timmar än som rekommenderats, därav skall jag vara ledig idag och imorgon. Dock har jag både predikan och begravning snart som behövs förberedas, därav har jag idag istället använt tiden väl och planerat inför dessa kyrkliga åtaganden.

Imorgon har jag tänkt hitta på något annorlunda, men behöver ju fylla på sitt inre med nya intryck. Funderar på museum i Stockholm. Förr i tiden var jag ofta besökare på olika utställningar. Här i Uppsala finns inte lika stort utbud. Eller så blir det att försöka ta mig igenom ”Brott och straff” i sängen. På något sätt blir det en resa som skall stimulera mitt intre landskap. Bon voyage…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: