Bön?

Hur fungerar bön?

jesus33.gif
Be och du skall få...

Tanken kom tidigt upp och undringen hur bön egentligen fungerade när jag började söka mig fram på min nya väg, den kristna. Många talade om vikten av att be. Be till vad? Gud hör bön; fick jag ofta till svar. Märkligt, ansåg jag då. Självbedrägeri, kom det upp i mina tankebanor. Å andra sidan tänkte jag, om det är det, gör det något om det fortfarande fungerar. Det var så mina tidiga tankar om bön gick. ”Man kan bli vad man tänker”; löd budskapen från media under 1990-talet. Okej då, tänkte jag. Men när min gen kraft inte räckte till eller mitt eget förstånd, då är det väl inte jag som löser allt?

Numera är det för många saker som uppfyllts av de böner jag bett, för att det skall vara det som många så hopplöst kalllar för ”slumpen”. Det finns saker som jag inte skulle kunna påverka och som gått i uppfyllelse och som inte kan ha varit slumpen. Därav kom jag fram till slutsatsen att det finns något eller Någon som besvarat och besvarar mina böner. Men hur det fungerar begriper jag inte än. Även fast jag är präst. Däremot står det i Bibeln att Gud lyssnar och besvarar böner, t.o.m. så får vi allt vad vi ber om. Därav har jag idag klar tillit, tro, till att Gud hör bön, men….

Allt? Självklart skall det överenstämma med Guds vilja. Gud går ju inte emot sig själv, som jag uppfattat det.

Hur är det med bön i våra kyrkor? Och hur är det med bön i mitt eget liv. När S:ta Clara i Stockholm skulle återstarta, eftersom det knappt fanns en kotte som besökte kyrkan där, fick de rådet att be ofta och kontinuerligt. Idag är kyrkan livligt besökt.

Idag på ett självhjälpsmöte blev jag återigen påmind om vikten av bön, då temat för dagen behandlade just bönen som en förutsättning för en relation med ens högrs makt, dvs. Gud. Det är lätt att glömma bort det viktigaste, ett andligt liv med bön, även för präster. Visst ber jag ofta, men gör jag det tillräckligt? Tror att jag måste be mer. Om detta ber jag i Jesu Kristi namn. Amen.

En kommentar på “Bön?

Add yours

  1. LÄSER JUST NU EN UNDERBAR BOK SOM HETER ,SÅ BÖR DU BEDJA. AV R.A TORREY.

    BOKEN ÄR SKRIVEN NÅGON GÅNG I BÖRJAN AV 1900 TALET,MEN DEN KUNDE LIKA GÄRNA HA SKRIVITS IDAG.

    VAR VÄLSIGNAD V V V V THOMMY BERGENWALL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: