Har du fått eller gett en ”varmis” idag?

Konfirmandläger.

Har inte hunnit med att skriva på bloggen på ett par dagar.

Har varit och fyllt på mitt inre med ungdomliga inspiration genom att vara på ett konfirmandläger över helgen. Vilka underbara ”kids”! De är så smarta, förståndiga och roliga och så varma. Tillsammans blev vi nog alla lite till mans både lite klokare och visare ihop, framförallt blev vi mer av ett team, mer sammansvetsade som grupp. Olika erfarenheter och olika gåvor, olika åldrar, allt sammanblandat i en salig soppa, det var vi alla tillsammans.

Vi läste ur Bibeln, talade om kärlek och relationer ur olika aspekter bl.a., under dessa intensiva dagar. Och idag kom alla hem och jag ledde ”mässan för alla” i Sunnerstakyrkan, där vi återsamlades tillsammans för att fira gudstjänst och dela gemenskap och minnen med varandra. Många fick på olika sätt aktivt delta i gudstjänsten, vi är ju kyrka tillsammans.

En ”varmis”? Jo det är att se den Andre, genom ex. att ge en kram, att berömma den Andre och att bli medveten om att vi alla hör ihop. Precis som vi gör och vi erfar på ett läger. Barnen är verkligen vår framtid. Våra konfirmandungdomar ger hopp inför framtiden. ”Stå på er kids, låt ingen knäcka er”. Gud bär oss alla. Gud är Kärlek.

Gud ger oss ”varmisar” ända in i hjärtats bottenskikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: