Mitt möte med makthavare…

En sak i taget, en dag i taget.

En bra livsdevis, som jag lever efter. Därav har jag valt att inte denna passerade vecka att skriva på bloggen. Har i mitt uppdrag i Gottsunda som präst, bl.a. varit på möten (som vanligt), predikat och haft själavårdsmöten. Många vet inte vad en prästs olika uppdrag innebär. Det är många insatser som inte syns utåt, kanske är kyrkan för dålig på att tala om bl.a. hur mycket och vad våra kyrkor gör i det tysta genom olika diakonala insatser, vilket kan vara lite dåligt eftersom våra medlemmar som inte är vana att gå i kyrkorna inte tror att vi är tillräckligt adekvata för deras medlemsavgifter. Dock finns det brister. Anser jag!

Idag träffade jag politiker och informerade om ”de glömda barnen”. Detta gör jag på min fritid eftersom jag vill göra skillnad för alla dessa 400.000 barn som bor i alkoholindränkta hem och som ikväll lördag har ett helvete. Ett inferno som de inte vågar ”skvallra” om. Allt för få vågar ta deras parti, ge dessa alla ungar en röst i vårt samhälle. Jag har valt. Fler borde skrika. Vi är alltför få. Känner inte till någon inom kyrkorna som aktivt i debatten försöker påverka i alkoholfrågan som förlamar halva svenska folket. Inte en enda. Inte en.

Varför är jag så ensam om detta informerande? Varför?

Ikväll säger många skål. Skål som innebär att många blir slagna, svikna, våldtagna och desillussionerade. Många barn blir ikväll än mer tillits skadade. Detta för att vårt samhälle inte tillräckligt klart tagit ställning mot alkoholens helvete, därför att den andra delen av det svenska folket anser att det är en frihet att dricka alkohol.

En frihet som inte omfattar alla, är ett förtryck. Således lever vi idag år 2009 i ett förtryckarsamhälle. För att vi valt att ha det så.

”Botten upp!”

2 kommentarer på “Mitt möte med makthavare…

Add yours

  1. Vi har startat en stiftelse som heter Lotsen och som kommer motverka alla former av droger vare sig det gäller alkohol eller knark,vare sig det sker i samhället eller kyrkan bland stora eller små.

    Hittade en bra bild på en ölflaska med texten knark som jag bloggade lite om på kastasten.se

    Alkoholen är vårt största hot och den gör folket till slavar.

    V v v v thommy bergenwall

  2. Ja, vi borde faktiskt granska hur vi har det I VÅRT LAND & SAMHÄLLE och agera därefter innan vi hanterar andra länders misär. Visst är det hemskt med all misär i världen, men på något vis borde man ”börja” på hemmafronten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: