Kan du göra något åt snön och böcker…

”Kan du som präst inte tala med Han däruppe ang snön…”; frågade en man i kyrkan idag. ”Det är nog ingen ide’, Han vet att vi är insnöade…, svarade jag. Hi, hi…

Kaos på vägarna. Några körde för fort och några andra körde som om de inte hade ens ettans växel i. Lagom borde fungera.

Skottat hemma och pulsat i snön med de farliga hundarna. Idag hann jag mycket. Imorgon torsdag kl. 1700 bjuder vi på soppa, smörgås och gemenskap samt avslutar kl 1830 med kort mässa i Gottsunda kyrkan. Även nu på söndag i samma kyrka leder jag även då mässan, då kl 1100 med fika efteråt.

Har slagit i mina teologiska böcker idag inför dessa tillfällen. Har undersökt ord som ex. Tjänare och nåd, både i Gammaltestamentlig samt Nytestamentlig betydelse. Predikar utan manus, men förbereder mig väl inför mina predikningar. Man kan improvisera ju mer förberedd man är. Inte tvärtom.

Idealet idag är inte tjänandets. Men det finns förebilder och en stor fördel av att bli en Jesu lärjunge. Nyfiken? Kom till oss i kyrkan imorgon torsdag eller på söndag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: