Vem vill anställa mig som präst?

En märklig resa…

Samhörigheten med Gud manifesteras i nattvarden för oss alla!

För sju år  började min nya bana till att bli Verbi Divini Minister, dvs. präst. Fast det visste jag inte då, anade det inte ens… Under denna resa, som på något sätt startade med att jag fick en Biker-Bibel i min hand på en mc-mässa år 2000, har jag besökt många stationer och snart är det dags för en ny.

Min fru anmälde mig till en Alpha-kurs, en nybörjarkurs i kristen tro där jag mötte en människa som var med i AA (Anonyma Alkoholister) och på det sättet kom jag med i denna fungerande självhjälpsgrupp, så har jag också bott i Sigtuna (gick på Svenska Kyrkans grundkurs), läst vid Uppsala Universitet och Johannelunds teologiska högskola – till att nu om några månader vara behörig att söka uppdrag som präst. Under ett år efter prästvigningen får man arbeta fullt ut som präst under det som kallas pastorsadjunktsåret, därefter skall man söka jobb.

Från den 14 mars får jag söka komministerjobb (dvs. prästjobb). Och så slutar jag mitt pastorsadjunktsår i början av juni.

Nu börjar jag bli lite orolig… Har ju familj att sörja för. Och så längtar jag att få arbeta som präst i ”min” kyrka. Man flyttar inte en familj hur lätt som helst, det finns andra man skall ta hänsyn till när man söker uppdrag.

Nu söker jag jobb – helst kring eller i Uppsala & Stockholmstrakten. Vad får Ni då? Jo hela mig. Är erfaren av att möta människor och bra att se deras behov, intresserad av gudstjänster och deras utveckling (har ju arbetat med mötesdesign i hela mitt vuxna liv), gillar att inkludera människor i ”mitt” team och att få dem att växa. Gillar utmaningar och är relativt orädd. Mycket road av att predika och av retorik. Är målinriktad och vet att konstant omvärldsanalys är A och O samt relations- och nätverksbyggande. Som utbildad erfaren projektledare är jag road av att ha ”många bollar i luften”. Och så gillar jag att ha kul förstås. Humor och glädje är viktigt.

Kan man skriva på en blogg om sig själv och sina förtjänster? Det är inte jag som är viktig, däremot mina egenskaper,  för att de kan vara med och bygga en adekvat kyrka med med- & motarbetare och tillsammans kan vi då bygga och förvalta en gudstjäntsfirande församling, en kyrka som är adekvat i sin samtid och för sin omgivning.

Ge mig gärna tips, maila mig på: mikael.bedrup@nojeshuset.se. Jag vill ha ett jobb där jag kan få ingå och bygga en församling som kan göra skillnad för människor. Behöver din och Guds hjälp – som vanligt.

2 kommentarer på “Vem vill anställa mig som präst?

Add yours

  1. Hej!
    Jag hoppas att du kan vara kvar i Gottsunda.Om inte måste du få komma på en tjänst där din gåva passar som handen i handsken.

  2. Lycka till Mikael, Jesus kommer att öppna dörren för dig till din uppgift i församlingen.johannesevangelium 14:1-3

    VAR VÄLSIGNAD MVH THOMMY BERGENWALL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: