Världens roligaste uppdrag…

Tisdag och tillbaks i Gottsunda kyrka.

Egentligen borde man inte få betalt (fast tyvärr behöver man pengar för att överleva) då man fått möjligheten att arbeta som präst. Idag ledde jag tisdagslunchmässan med efterföljande gemensam fika och lunch för den som ville. Varje tisdag kl 1145 inleds med musik som berör, idag spelade jag via min i-phone U2, Stevie Wonder bl.a.

Kl 1200 inleds ”Mässa för hungriga själar”. Ingen predikan däremot läser vi gemensamt några moment och en psaltarpsalm. 20 minuter sedan fortsätter vi efter nattvardsgemenskapen (vi har glutenfria oblater och druvjuice i kalken så ALLA kan delta) med att äta egen medhavd lunch utanför kyrksalen. Spännande samtal och varm gemenskap brukar det bli. Kom och besök oss!!!!

Som präst får man vara med om allt från denna gudstjänst till som på bilden leda andakt på äldreboende, vilken alla är välkomna till.

Själavårds samtal anser jag är viktigt att erbjuda för alla boende. Dessa möten uppskattar jag mycket. Att en präst har total tystnadsplikt är centralt för att öppna tilliten för ärligheten.

Vi alla behöver vertikal och horisontell kärlek! Och det är en förmån att få visa på den i ord och i bästa fall gärning.

Du är älskad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: