Skål!

Lyssnade på Nyhetsmorgon i TV4!

Fick där reda på att min pappa föreläste i fängelser om missbruk. Märkligt med TV och hur information fungerar i familjer som ”har en flodhäst i vardagsrummet”, såsom min.

10 500 barn har en förälder som sitter i fängelse i Sverige idag. Författare Lou talade om sin bok och föreställning som berör tillvaron för de som sitter inne och om deras barn. Det finns stor skam bland kvinnliga fd intagna. Hur ser deras relationer ut i framtiden? Hur har barnen det? Vem kan de tala öppet med? Många som sitter inne var också ”glömda barn”. Det finns en anledning varför de glömda blev utåtagerande.

Kritik finns, man måste politiskt besluta att införa vård på fängelser. Inte blir man bättre av elstängsel och super fängelser. Det är livs levande människor som sitter inspärrade. Många behöver bli sedda. En del har alltid blivit försummade sedan barnsben.

Träffar en hel del som suttit inne och vet hur de haft det som barn. 400 000 barn har idag lördag ont i magen. Snart öppnas första ölen i många hem. Pys…. Och oron kryper in i varje por på dessa barn. Hur skall de vuxna reagera ikväll. Blir det bråk, brutna löften eller våld?

Jag intevjuvades i Rapport för ett tag sedan om hur det är att vara ”glömt barn”! Läs och se intervjun här:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22577&a=1202094&queryArt549588=mamma&sortOrder549588=0&doneSearch=true&sd=22634&from=siteSearch&pageArt549588=3

Är stolt över Gottsunda församling. Vi är den första församlingen i Uppsala som har infört enbart druvjuice i nattvarden. En signal att vi tar alkoholens faror på allvar. Är så stolt över mina modiga kollegor!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: