Vågar du blomma fullt ut….

Bra att du förklarar så jag förstår vem Jesus är!

Kommentaren fick jag idag innan högmässan i Gottsunda kyrka. Enkelt? Lärjungarna gick i tre år bredvid Jesus, deras Mästare och som gjorde under, tecken och mirakler ändå fattade de inte vem han var fullt ut.

Hur skulle jag då, en enkel människa som umgåtts med Jesus via Bibeln i bara 11 år kunna göra det bättre än Jesus själv? Lämnade manus och lät den helige Ande leda Ordet mot klarare insikt idag. Förhoppningsvis. Världen behöver Gud för att tillfriskna, annars fastnar vi bara i vårt egos slaveri och rädsla.

Min poäng idag var att vi är skapta för att ta plats. För att blomma fullt ut. Därför behöver vi växtnäring och det får vi av Gud om vi ber att han skall komma in i våra liv. Och vi behöver sätta av tid för att söka hans vilja med våra liv.

Därför är jag ledig till nästa gudstjänst den 1:a Augusti kl 11 i Gottsunda kyrka. Ses vi då?

En kommentar på “Vågar du blomma fullt ut….

Add yours

  1. ” Lärjungarna gick i tre år bredvid .. [J*sus]”
    Den historiska människan hette Ribi [ribi var hans titel] Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t.

    Ribi Yehoshua var Mashiakh (Messias). Hans namn ändrades sedan av hellenister till J*sus. Kristendomen är influerad av hellenism. Den grekiska motsvarigheten till svenskans ”J*sus” är inte endast en grekisk translitteration, utan det är en synkretisering av en translitteration av namnet Yehoshua, kombinerat med suffixet från den grekiska g*den Z*us. Detta finner du bevisat på http://www.netzarim.co.il ( ”History Museum”; ”I*sous name” (toppmenyn) ).

    Dokumentation på ovanstående hemsida bevisar att både Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim följde direktiven i Torah, och att Ribi Yehoshua undervisade sina efterföljare att praktisera direktiven i Torah (”Moseböckerna”). För att följa Ribi Yehoshua måste man således följa direktiven i Torah. Det är vad det innebär att vara en talmid (lärling (felaktigt översatt till ”lärjunge”)) till Ribi Yehoshua.

    Anders Branderud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: