Kungen och jag…

Ny inspiration – idag kunglig.

Besökte skattkammaren på Stockholm Slott och gick också med guide genom representations salarna, där jag nyss såg dessa när Kronprinsessan och Kronprinsen gifte sig. Historia är viktigt. På många tapeter och kungasmycken stod det IHS – Jesus människans frälsare. Kungen fick sin roll och makt från Gud ansåg man.

Träffade en kollega som också var nyfiken. Min far intervjuade vår kung inför en tv sändning här. Tiden går.

Promenerade genom Gamla Stans gränder och funderade över hur livet lät och luktade här under tidigare århundrade. Linne’ bodde under ett år här. Många turister och man tar entré i Storkyrkan. Inte om man skall be och det är gott. Fick förmånen att samtala med en del då de kom fram eftersom jag självklart bar min prästskjorta. Jag är vigd till ett uppdrag – att förkunna evangeliet och det är en förmån. Har semester. Då från min arbetsplats. Inte från uppdraget tack och lov.

Vandrade upp på Söder och såg stadsdelen med andra ögon då jag bl.a läser Mina drömmars stad just nu om Stockholm under 100 år. Utsikten från Fjällgatans café ger mening för ett år framåt. Stockholm klädd i sin bästa kostym är nog en av världens vackraste städer. Många gamla miljöer här uppe är välbevarade och här föddes både far och farmor. Pappa var en söderkis i hjärtat.

På Folkungagatan mötte jag en av våra stora idoler under 1960-talet. Han gick en annan andlig väg än jag. Han såg frisk ut.
Medborgarplatsen är en härlig mötesplats dock mötte jag många aktiva missbrukare. Storstan kräver sina offer. Och vi ser på…. Stockholm klarar inte av alla hemlösa sade man kvällsnyheterna idag. Hur kan vi tillåta detta? Det gör så oerhört ont i mitt bröst. Ont!!!!! Och jag möter få från våra kyrkor som syns på våra gator och torg. Varför? Kyrkorna behövs under sommaren. Och då är man ledig? När alla är lediga. Hmmmmm….

Nu är det dags för vila och bokläsning i min trädgård. Jag behöver både människor, städer och tvärtom. Nu är jag i mitt paradis för eftertanke. Här är JAG kung.

En kommentar på “Kungen och jag…

Add yours

  1. Ere inte konstit?
    När farsan Din vjuade kungen minns man det i generationer.
    När jag gjorde det, vid två olika tillfällen dessutom, var det över på ett ögonblick och inte katten kommer mina ungar att minnas det heller – det har inte samma dignitet längre, tack och lov. Ändå var det bra intervjuer, en serie ”På jakt efter Gud” i ”Efter 3” tror jag det var. Andra som var med i serien var Gudrun Schyman för att hon heter GUDrun och precis hade supit färdigt, en rymdforskare från Lund som räknat sig tillbaka till en miljontedels sekund före Big Bang – och han såg ingen Gud – Det gjorde dock många andra i serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: