Mikael Bedrup intervjuvades av Ulf Ekman…

Just nu pågår Europakonferensen hos Livets Ord.

  • Man tror det kommer ca 15 000 personer från hela världen. UNT skriver idag om deras veckolånga möte med otaliga gudstjänster och med pastorer från hela världen. Andlig påfyllning för många väntas.
  • Förra veckan samlades Svenska Kyrkan och dess OAS rörelse i Borås och det kom över 5000 personer.
  • Jesusmanifestationen, där jag fick vara med och predika drog 21000 personer till Kungsträdgården i början av sommaren.

En påkristning pågår i vårt land. Andlighet ligger högt på agendan, man behöver inte längre viska att man är kristen, man behöver inte skämmas i media om man där står för sin tro. I dagens UNT kommenterar den legandariske finansmannen Anders Wall att han är oroad över avkristningen  som pågått i vårt land i 50 år. Det tycks finnas ett vakuum, ett hål, som bara kan fyllas med Gud, inser också Wall. Prylar och droger fungerar inte i längden, alldeles uppenbart.

Många dricker för mycket på grund av sitt inre hål. Det är om detta jag och Felicia Swaeren blev intervjuade om av Ulf Ekman för lite mer än ett år sedan. Se intervjun här….

Som präst i Svenska Kyrkan är jag stolt över att visa på Jesus och att nu som representant för Gottsunda församling, där jag är vikarierande komminister, vilken församling som är först bland Uppsalas kyrkor inom Svenska Kyrkan att ha endast druvjuice i nattvarden. Inga diskusioner har uppstått sedan druvjucien infördes för snart ett år sedan. Ett tecken på att vi vill att alla skall ta del av Jesu blod och lekamen och att signalera att vi i Gottsunda och Sunnersta är medvetna om vår tids stora problem som berör halva svenska folket, alkoholöverkonsumtion.

Vet du att ett barn tycker att det är obehagligt när en vuxen har druckit bara två glas. Prioritera barnen, bli ett föredöme och avtså från alkohol. Lev i direktsändning. Tror du inte att du kan det eller behöver hjälp, antingen som medberoende eller som storkonsument, be till Gud och ta hjälp. Det fungerar.

Jag vet. Och jag tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: