Fantastisk tid med Gud…

Vilken härlig blandning!

Högmässan som jag ledde idag i Gottsunda kyrka blev ett möte på alla ledder. Människor i alla åldrar och från olika nationer och även från andra församlingar slöt upp för att lyssna till Guds ord hämtade från Ordspråksboken, Efesierbrevet och från evangelisten Lukas där allt pekade på vårt uppdrag som goda förvaltare.

Att få lägga ut Ordet är en utmaning. Försöker att göra budskapet så tydligt jag kan, både insikterna från och om Jesus och sedan försöka tyda in dem i vår tid. Både allvar och humor öppnar för aktiv lyssning. Livets mening är att förvalta det vi fått till oss med allt från våra talanger, materiellt och även andligt.

Bibeln skänker visheten in i hjärtat så vi i alla våra åtaganden blir mer kärleksfulla mot oss själva och andra. Tog idag upp att det finns en dom inför evigheten. Det spelar roll hur vi agerar, tänker och talar. Genom att be Gud om hjälp och skydd kan vi förverkliga himmelriket redan här och nu.

Gemenskapen vid fikat är centralt. Att bygga församling är viktigt. Vi behöver hjälp av våra kristna medmänniskor. Utan gemenskap är risken att församlingen endast blir gudstjänstlyssnare, inte församling. Kunskapsnivån gällande den fantastiska Bibeln är låg. Vi behöver Bibel studiegrupper i vårt land. I USA är det vanligt!!!!!!

Jag vill starta Bibeldialog grupp. Alla har något att ge. Vi alla vandrar ju på Vägen. Låt oss gå tillsammans.

3 kommentarer på “Fantastisk tid med Gud…

Add yours

  1. I samtliga de församlingar i Svenska Kyrkan där jag har bott har det funnits bibelstudiegrupper. Redan i början på 80-talet deltog jag i en mycket spännande grupp kring Johannes-evangeliet i Mariakyrkan i Linköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: