Vårgårdamöte 2010 och att möta tusentals…

Vårgårdamöte 2010!

Fick en inbjudan som jag inte kunde motstå…

10 Missionsförsamlingar i Vårgårda bjöd in under nästan två veckor samtliga partiledare samt några andra aktuella talare. Och det var tusentals människor där varje kväll.

Jag var huvudtalare näst sista dagen och den sista. Programmet spelades in av den kristna tv-kanalen, Kanal 10. Jag ville tala inför dessa tusentals då jag har ett viktigt budskap; att berätta att Du är älskad och att hjälpa vår samtid att se alla de 400 000 unga i vårt land, som inte blir sedda pga medberoende, likgiltighet eftersom alkohålet skadar halva svenska folket idag. Fick ok av Svenska Kyrkan att medverka och det passade bra, då söndagens tema inom Svenska Kyrkan var ”Enheten i Kristus”. Vi kristna behöver varandra och bli mer ekumeniska – allt för att sprida det Glada Budskapet.

Moderator Pastor Torsten Åhman ledde utfrågningarna alla dagar. Och han ställde efter mitt 40 minuters pass, även frågor till mig. Och han drog in mig i en dans på scen på slutet av kvällen pga väderlekens låga temperatur i tältet som fick in över 2.000 människor. Torsten är en varm människa.

Och innan både lördagens gudstjänstmöte och innan söndagens direktsända gudstjänst i Sveriges Radio P1 (http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=945) bad vi i grupp, vi alla medverkande. Det var gott och gav kraft.

Utsikt eller insikt? Tog ovan bild innan alla anlände på söndagen. Egentligen skulle mötat äga rum i den stora Tångahallen, men den brann ner i början av sommaren. Men inget kunde stoppa mötena. Och så fanns det där bland alla dessa gudstillbedjare en ny möjlighet – ett gigant tält. Allt är möjligt för den som tror på Gud blev här alldeles uppenbart.

Musik som berör på djupet!

För att nå in i det innerst heliga behöver vi idag musik som vi kan knyta an. 100 manna- & kvinno kören sjöng in oss i paradisk stämning. Och Michael Johnsson som nu är aktuell på topplistorna sjöng berörande. Även inom min tradition inom Svenska Kyrkan bör vi be om mod att våga förbättra musiken, tycker jag, eftersom jag arbetat med musik i hela mitt liv.

Ett kärlekens tempel, så upplevde jag atmosfären. Hela Vårgårda gick samman för detta gigantmöte, där alla våra rikskända politiker samlade mest publik under hela sin valturné.

Idrottsföreningar och församlingar, alla jobbade sida vid sida under dessa fjorton dagar. Omvärlden mötte kristendom på ett varsamt sätt, med låga trösklar så att alla kunde smyga sig in i tältet och ta del av både budskap om vår tid och löften både från partier och från Gud. Duktiga projektledare höll allt minutiöst samlat. Tider hölls.

Så här nedan skriver Sveriges Radio på webben om den direktsända gudstjänsten – där du kan höra min korta lifestory – som berör och visar att det finns hopp för framtiden – för Dig! Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=945

”Ditt val” från Vårgårda möte

Det finns en tradition att i varje valrörelse ställa partiledarna mot väggen i ett frikyrkotält.

Vårgårda i Västergötland är under några veckor platsen för detta i denna valrörelse. Det kallas i år för ”Vårgårda möte”. De intervjuas av Torsten Åhman, pastor och evangelist i Svenska Missionskyrkan, som nu i det uppdraget tagit över stafettpinnen efter John Hedlund och ThorBjörn Bastås. En tradition som pågått sen 1968 genom alla valrörelserna. Alla partiledarna har tackat ja och besöker tältet under varsin kväll.

Britta Hermansson är talare varje kväll vid Vårgårda möte och kommer att predika i gudstjänsten på söndagen. En kör med över 100 sångare sjunger.  Michael Johnson är kapellmästare och solist. I gudstjänsten kommer Mikael Bedrup att dela med sig av sin personliga tro. Det är tio missionsförsamlingar i kommunen som står bakom, vad de själva kallar, en folkfest med kristen profil.

Mötestältet har hela 2000 sittplatser. Längst fram finns en blomstersmyckad estrad med plats för 100 körsångare och musiker. På estraden finns också en intervjuplats där samtliga partiledare ställs mot väggen och därifrån hålls predikan i gudstjänsten. Bakom intervjuplatsen finns devisen ”Hopp för framtiden” i form av ett kors.”

Källa: Sveriges Radio webben 20100906.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: