Bibeln gav kraft!

20110501-142129.jpg

Vi måste uppmuntra till Bibel läsning!

Om man själv har mött något som förbättrat ens liv så vill man ju att andra också skall möta det goda.

Jag fick en s.k ”Biker-Bibel” gratis i min hand år 2000 på mc mässan i Älvsjö. Om detta kan du höra på internet på Sveriges Radios hemsida, se P1 och morgonandakter där. Den var början till mitt tillfrisknande.

När jag läste/läser i den får jag en sådan positiv energi och lär mig hur jag bör agera, den är en god GPS för våra liv. Avskräck dig inte att läsa i den. Man behöver inte börja i den från början. Börja med ett evangelie, min favorit är Johannesevangeliet just nu.

I helgen har jag läst den i många timmar. Har Du läst om hur de första kristna hade det? Apostlagärningarna är mycket intressant och belyser hur många har det idag i vår värld när de för fram och står för sin kristna tro. Många förföljs och dödas.

I vårt land, som är nummer två på listan över världens mest avreligiösa länder kan Jantelagen avskräcka så man inte vågar tala om Bibeln. Så är det nästan inte i något annat land i världen, där är det ok att diskutera dess heliga Skrifter.

När jag var i en församling, så blev man förvånad när jag ville diskutera Gud och den kristna tron. Det har man aldrig gjort, fick jag höra. Blev även tillrättavisad, att under rasterna skall man inte diskutera jobb, dvs den kristna tron. Problemet var att man knappt gjorde det under jobbets timmar heller, däremot vad man skulle göra, dvs verksamheterna, men inte tron. Det kunde prästerna göra för sig själva. Trodde man skojade först.

Det kan vara så att man söker arbete, men man vill inte gå i gudstjänster om de inte är under betald arbetstid. Andra kan gå på sin lediga tid, men om man själv inte går eller tror blir detta förödande för kyrkans fortlevande.

Idag var det 1 miljon framför Peterskyrkan som var med i mässan. Men i vårt land är det inte ”trendigt” att gå i många kyrkor. Och de anses tråkigt att gå dit, hör jag ofta, även av anställda i en hel del kyrkor. Och att läsa Bibeln när man jobbar i kyrkan uppmuntras inte och tycks inte behövas. Naturligtvis finns det många som också går i kyrkan och även läser Bibeln, men det jag framför har även Biskopar framfört. Och det är bara det vi belyser som kan förbättras.

Om någon talar om sin kristna tro i TV så vet inte journalisterna hur de skall fråga vidare, utan ignorerar svaren. Det är inte ok att ta upp den kristna tron som journalist i många medier idag, fast det har blivit bättre. Kunskapen om den kristna tron är stor i vårt land idag.

Och i många församlingar bland de anställda, så menar många, att man inte talar om sin kristna tro och man diskuterar och utbyter heller inte åsikter om Bibeln och dess olika brev, vilket är trist och många som inte är vana att gå i kyrkan förväntar sig nog att vi skall göra det.

Och skall man uppföra något för barn så vill en del hellre använda sig av sekulära berättelser som talar enbart om kampen mellan ont och gott, men man kan och vågar inte använda Bibelberättelserna som grund. Och om man skulle göra det så vill en del att de skall enbart tolkas in i vår tid. Som om vi är särskilt annorlunda och bättre än för 2000 år sedan. Vi är människor på samma sätt, nu som då. Läs Bibeln så får Du se!

På många hemsidor i många församlingar nämns knappt Bibeln eller Jesus. Varför? Är man rädd att stöta sig med någon och i så fall vem? Är man rädd att förlora medlemmar som aldrig tycks bry sig om kyrkan?

Vi tycks många gånger utanför gudstjänsten endast tala om den allmänna uppenbarelsen, dvs att man kan se spår av Gud exempelvis i naturen och i sin medmänniska osv.

Men den särskilda uppenbarelsen tycks vara svårare att diskutera i våra sammanhang, även under kyrk kaffet. Jesus och Bibeln visar på ett mycket specifikt sätt Gud och hans råd och dåd för dig och mig.

Diakoni är viktigt. Och Bibel läsning är också viktigt. Bägge behövs dock. I Jakobsbrevet står det ju:”Bli ordets görare, inte bara dess hörare”.

Vilket Bibelstycke betyder mest för Dig just nu? Vore intressant om vi kunde diskutera Bibeln här. Kommentera gärna detta inlägg!

På Facebook gör jag också många reflektioner. Adda mig där.

Må Gud och hans verktyg Bibeln ge Dig också kraft. Har Du en gammal version. Köp en ny! Den förvandlade mitt liv totalt. Tag och läs, som Augustinus gjorde. Den ger livet mening. Ha en välsignad dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: