För få medelålders i kyrkorna…

I många av dagens kyrkor och dess verksamheter är det antingen unga, olika barn och ungdomsverksamheter, ibland med föräldrar med på typ barntimmar.

Mikael Bedrup

Eller så är det dessa fina gamla äldre kvinnor, främst, och en del äldre män på öppet hus och de är ofta huvudgudstjänstskaran på söndagar.

Så – varför förs så liten diskussion om de medelålders? Varför diskuteras det så lite om varför de inte är med i våra verksamheter och gudstjänster? Har man gett upp? Eller tror man att vi inte har något relevant att erbjuda dem?

Är det inte så att många bör ha öppet när de är lediga? Vi kan inte i längden.vara relevanta på i huvudsak dagtid, då de flesta av dessa jobbar. Och på helgerna erbjuds det för lite av familjeverksamhet en hel söndag eller lördag med dropin tider bland annat.

Är vi relevanta och möter människor där de är? Har vi ex musik som berör och tilltalar? Tror inte det i gemen.

Är det inte dags för en bred rikstäckande enkät som bör gå till varje medlem, eller via internet så man kan få snabb utvärdering av våra medlemmars önskemål, eftersom vi i många stycken tycks gissa behoven.

Vad tycker Du om denna tanke?

En kommentar på “För få medelålders i kyrkorna…

Add yours

  1. Jag håller med dig. Har själv reagerat över detta att det görs mycket för att locka just ungdomar med olika intressanta aktiviteter och att det sen inte görs mycket för vuxna. Jag är inte ett dugg intresserad av stickcaféer och annat ”tantigt” och superpräktigt, utan är mer intresserad av t.ex. diskussionskvällar, bibelstudium, filmkvällar, osv. Sånt har de inte varit bra på på där jag bor, men de har faktiskt börjat ta lite tag i det. Det är bra. 🙂

    Annars är det ofta anpassat antingen för yngre eller för äldre. Konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: