Snart nytt år & nya val…

Ritens funktion är viktig!

Snart kan vi skriva in år 2012 i vår agenda. En konstruktion för att hitta i tiden.

Frågan är om tiden går i en cirkel eller om den är linjär. Sistnämnda tror jag. Och himmelriket då? Finns det tid i evigheten? Egentligen en ointressant tanke, för det blir som det blir, som min hädangångne och vise granne sa.

Nu finns det tid för nya löften och nya förhoppningar då det blir nytt år så är det lättare att strax avge dessa.

Förlåtelsen, den dagliga, finns att tillgå varje dag som kristen tack vare Jesu korsgärning. Så egentligen kan vi börja om varje dag. Utan ryggsäck blir livet enklare att leva och mindre tungt. Många bär på onödig last. Det är viktigt att lyfta bort bråtet. Som präst kan man ge förlåtelse, vilket skänker befrielse. Ta kontakt med din präst och inled ett spännande samtal som kan ge dig en ny lättare väg.

Kommande år hoppas jag blir lättare än detta, på många sätt. Ber om hjälp att det skall bli roligt och givande. Och inte med för mycket jobb, utan att det skall innehålla en meningsfull fri tid också.

Gud bär mig varje dag hur det än blir och det skänker mig trygghet. Himmelriket är nära, som det står i Bibeln. Detta gäller nog både här och sedan också. Tiden är nog linjär….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: