Färden och löftet…

Forskar i mening

Vad säger egentligen Bibeln oss idag? Är den relevant in i vår tid? En hel del idag tror att den inte kan säga oss människor något, många anser att Bibeln bara är en gammal bok som är förlegad.

Idag finns det ca 2,2 miljarder kristna i vår värld och alltfler blir kristna på vår planet, framförallt utanför Europa. Och så är det många som inte nås av det Glada budskapet, som inte kommer i kontakt med Bibeln och dess livsförbättrande meningsfulla insikter, framförallt i vårt land. Kristendom tycks vara eller skall vara en privatsak, vilket är en åsikt som trycks på människor. Du får gärna tro, men prata inte om det. Som om ett fan av en idrottsförening inte skulle tala om det lag han tror på… De har till och med halsdukar och mössor med deras favoritlags logga.

Det Glada budskapet

För att vår värld skall bli en bättre plats att leva på, med människor som inte alltid behöver konsumera för att fylla sitt ”inre hål”, tycks det behövas ett budskap som är livsförvandande till dem. Jag har därför startat en Internet-Bibelskola och som en hel del läser.

När jag idag sitter och forskar i den heliga Skrift stack följande text ut till mig och berörde mitt hjärta.

Valet mellan liv och död

”Se, jag ställer dig i dag inför liv och lycka eller död och olycka.

Om du lyssnar till Herrens, din Guds, bud, som jag i dag ger dig, och om du älskar Herren, din Gud, vandrar hans vägar och följer hans bud, stadgar och föreskrifter, då skall du få leva och bli talrik, och Herren, din Gud, skall välsigna dig i det land som du kommer till och tar i besittning.

Men om du stänger ditt hjärta och inte vill lyssna utan låter dig förledas att tillbe andra gudar och tjäna dem, då säger jag er i dag att ni skall förintas. Ni får inte leva länge i det land som du kommer till och tar i besittning när du går över Jordan.

Jag tar i dag himmel och jord till vittnen på att jag har ställt dig inför liv och död, välsignelse och förbannelse.

Du skall välja livet, så att du och dina efterkommande får leva. Du skall älska Herren, din Gud, lyssna till honom och hålla dig till honom, ty detta ger dig liv, och du får leva länge i det land som Herren med ed har lovat att ge dina fäder Abraham, Isak och Jakob.” (Femte Mosebok 30:15-20)

Löftet

Ovan Bibelställe talar till Israels folk, som efter 40 års ökenvandring slutligen kom fram till målet för deras vandring, det utlovade landet. Och Gud ger det utvalda folket sitt löfte, att de skall få leva länge i det nya förlovade landet och för det krävs det att folket håller sig till sanningen, dvs Guds föreskrivna föreskrifter (tio buden). Israels folk kommer att inse att ingen klarar att hålla sig fläckfri, det är därför Gud t.o.m. kommer till oss och offrar sig själv (Jesu korsgärning) för att vi kan hålla oss till hans löften genom att vi hela tiden får förlåtelse om vi försöker ha ett uppriktigt hjärta. Även vi diag har tider av ökenvandring i våra liv. Kan ovan Bibelavsnitt då tala till oss?

Lag och evangelium även idag…

Risken idag är att vi tappar bort lagen och bara tror att vi alltid får förlåtelse. Så är det inte. Det finns dom inom kristendomen. Det kan Du läsa om i Nya testamentet. men försöker vi söka Guds avsikt med våra liv i alla våra åtagande och dessutom för ut Guds befallning att göra alla till lärjungar kommer ett evigt liv, det nya landet, öppna sig för oss.

Löftet är att Gud ger oss ett evigt liv, ett nytt land i himlen. Låt oss tillsammans försöka leva som Gud vill. Jesus offrade sig för Dig där på korset under förfärligt lidande, trots att han var oskyldig, för att Du och jag skall möta det nya himmelriket.

Genom tron kommer vi att förvandlas redan här och nu (Läs 2 Korinterbrevet, kapitel 5, rad 17). Låt oss uppmuntra varandra på vår kristna färd och stadigt hålla blicken på löftet. Vi har en älskande Gud som vill oss allt gott. Bättre kan det inte bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: