”Följ med och se…”

Vägen – de första kristna

VDM Mikael Bedrup

Vägen, så kallades de första kristna, innan de blev kallade just kristna.

Sommaren håller på att rinna bort och så småningom inträder en ny tid för oss alla.

En insikt som blivit tydlig är vad är vårt centrum i allt vad vi företar oss i våra verksamheter i Tolfta församling i höst. Givetvis borde detta vara självklart för mig, de anställda och våra församlingsbor. När jag så har frågat vad är är syftet med vår församling, har jag märkligt nog inte fått något svar alls från de flesta. Vems är felet?

Risken är att vi tar vår tro och våra församlingars uppdrag för självklar, så självklar att vi glömmer bort vad som är vårt centralaste syfte och bör vara centrum i allt vad vi åtar oss och vad vi tänker.

Kan Du i en mening sägar vad syftet är, har jag frågat många. Möts av förvånade och grubblande blickar. Jag vet hur man skall formulera kärnan, men det viktiga just nu, är att vi tillsammans enas om centrum och syftet i vår kristna kyrka.

Jesus säger i Johannesevangeliets 1:a kapitel, vers 39; ”Följ med och se…”

 

Den 19:e augusti i Nathanaelskyrkan i Tierp kl. 11 håller jag i högmässan och skall äntligen få predika igen efter långt uppehåll.

Temat är ”tro och liv” och jag skall försöka visa på vad det innebär att vara kristen. Räcker det endast med att tro? Och i så fall på vad eller vem? Krävs det mer av oss som kallar oss för kristna? Är den kristna tron något för Dig?

Redan nu kan du ”följa med” och kika in gratis på min Bibelskola där jag i lektion 39 lär ut lite om det kristna livets gåva och förpliktelser. Gå in där och kommentera där gärna lektionen. Kom ihåg – Gud älskar dig och Jesus har befriat Dig!

Kika in här: http://bibelskolan.wordpress.com/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: