Varför är vi rädda att tala om Jesus?

Hur skall man egentligen tolka Bibeln? Det finns många olika tolkningsnycklar. De tänker jag inte i detta inlägg gå in på, utan det jag jag vill beröra är centrum. Utan mittpunkt har vi inget att utgå ut från.

Bibelns kärna och stjärna, för att citera Luther är ju Jesus. Han är nyckeln till porten. ”Ingen kommer till Fadern, utom genom mig”.

När vi i våra kristna åtaganden, våra diskussioner och våra möten glömmer att tala om räddningsplankan, Jesus den uppståndne och människan och den levande Guden, blir det bara funderingar och onödiga diskussioner som inte leder någonstans.

De kyrkor som är tydliga och har sin förkunnelse om den levande Guden och Jesus växer. Människor i brustenhet, de som är fylld av skuld eller skam eller bägge eller tomhet, vill ha ett svar, en lösning, en frälsare och en ”betteriladdare” i sina liv.

Det är fint med kaffe, stick och hantverkspyssel, lekhörnor och föredrag om allsköns trivselämnen, men det människor ytterst längtar efter är en relation med Gud. Och det är den relationen som är unik i våra kyrkor och församlingshem, att vi där kan tala om Jesus, en levande Gud som vill och kan hjälpa oss. Om vi söker Honom. Allt annat är perifert. Allt annat är utanför centrum.

Låt oss frimodigt söka oss mot centrum. Där finns vår frihet. Där finns Livet. Men vi måste gå mot Sanningen. Jesus erbjuder ett evigt liv. Inte ett dåligt erbjudande. Bättre är enbart trivselstunder. På lång sikt. Höj blicken.

20140228-084256.jpg

2 kommentarer på “Varför är vi rädda att tala om Jesus?

Add yours

  1. Reflektion över och rannsakan inför vad som är mittpunkten i mitt liv passar bra under Stora fastan som inleds idag på askonsdagen. Tänker samtidigt att det är en stor tröst att Jesus inte bara finns i centrum utan också vandrar tillsammans med alla oss som söker en väg till detta tillvarons nav.

  2. Hejsan

    Hoppas du har det bra och ja grattis i efterskott till allt som hänt.

    Med vänlig hälsning

    Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: