Nya tag…..

Fortsättning följer….

-Har av många anledningar inte skrivit här på min blogg under en tid!

imageNu är jag tillbaka igen.

”Var sak har sin tid”; står det i den bok som blivit en GPS för mitt liv, Bibeln. Livets förändringar innebär skiften och olika åtaganden över tid. Och det är ok att ständigt börja om, det är ju det som är kyrkans budskap; ”börja om”, oftast går det under benämningen ”omvändelse”.

Man börjar i något, tills man kommer till en återvändsväg. Så märker man inte det fungerar längre. Då vänder man om och går en ny väg. Ibland sent, ibland tidigt. Så har vi alla gjort. Ibland krävs det mod att inse att den väg man är på, inte i längden är farbar för ens livs längtan och mening.

Kan konstatera att jag har varit i fem år, ett halvt årtionde, som präst i Tierp. En till synes, oansenlig liten bruksort i norra Uppland. Men. Här finns många fina människor såsom det gör överallt. Och det finns människor som lider, såsom vi alla gör då och då. Vår församling har en viktig uppgift. Att se och förmedla tro, hopp och kärlek. Ingen lätt uppgift.

För flera år sedan startade jag och vår dåvarande utmärkta kantor ”Sinnesromässan i Tierp”. Här arbetar vi varje gång med ett av de 12-stegen, vilka är hämtade från AAs tradition om andligt växande. En process som det i i kyrkan förut kallades en helgelseprocess. Mässan där någon delar av sitt liv, hur det var förut och hur det är nu och vad det var som hände för att de just skulle vända om och hur de fick modet att be om hjälp. Vi har modern musik och en avskalad variant av högmässa. Enklare ord, rakare predikan som jag står för och så hjälper vi alla till som går i mässan. Delaktighet är självklart eftersom det är vår mässa.

Kl. 14, dvs två timmar innan, alltid den sista söndagen i månaden, har vi sedan två år också en ”Sinnesrogrupp i Tierp”. Hit är alla välkomna. Och det som sägs i gruppen stannar där, men vi alla tar med oss erfarenheterna i vår vardag. Här delas allt från smått till avgrundsdjupa svårigheter och det finns en tillit i gruppen och en öppenhet. Alla är välkomna och det går bra att bara lyssna.

Livet fortsätter oupphörligt. Till denna termin har vår fantastiska musiker Sara Ljung försvunnit till Anders Bagges showskola i Östersund. Och efter jul återvänder Jenny Christoffersson som musiker, vi två som startade Sinnesromässan. SÅ KUL!!!. Hon har sedan vi setts släppt en skiva. Varit anlitad som musiker och som artist och stått på en hel del spännande scener. Vi är så glada att Jenny är tillbaka. Hon vet vad beroende innebär. Och det är bara de som vet, som kan bli mest trovärdiga. Är man inte intresserad av andligt växande eller vår form, skall man inte medverka. Jesus säger så vist; ”Vill du bli frisk?”. Vill vi det? Jag vill.

Vår mässa är den som drar mest gudstjänstfirare. Budskapet är stenklart; det finns en räddning, nyfikenhet att lära sig något av andra är central och musik samt gemenskapen är attraktiv. Ändå förvånas man att det inte läggs mer resurser på sådana här typer av attraktiva mässor och grupper. Här är ju behovet stort och även det andliga växandet. Många har klarat upp sina liv och hämtar och har hämtat ständig näring i dessa bägge möten. Många åker långt till dessa gemenskaper.

Vi har en spännande delare kommande gång och vi uppmärksammar det åttonde steget. Nyfiken? Vi ses i Tierp på Nathanaelsgården kl. 14 och i Sinnesromässan i Nathanaelskyrkan kl. 16, alltid den sista söndagen i månaden.

Trots motstånd. Vi kämpar på. Det finns ingen annan farbar väg.

 

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: