Våga alltid säga ja till kärlek…

Självklart borde vi alltid bejaka kärlek i alla våra åtaganden och tankar. Eller hur….

mb-20161023Tror vi behöver bestämma oss.

Vi måste stanna av, sänka tempot och framförallt konsumtionen. Även teknikutvecklingen måste bromsas. Varför då? tänker du?

Människor vid en busshållplats talar inte längre med varandra, de ser inte varandra. Många unga tappar den sociala kunskapen att tala med varandra, att se varandra, mycket blir bara ett ständigt ”jag”. Utan möte med den Andre, så blir vi ensamma. Således kan utvecklingen hindra mänsklighet. Vi måste bromsa. Är du med?

Imorgon talar jag i Söderhamn om hur det är att predika i Sinnesromässor.

Temat är fel. Hur ”VI” talar med varandra bör vi ständigt tala med varandra om. Fokuset bör vara på ett ”VI”, ”jag” hindrar mänsklighet, eftersom all självcentrering isolerar.

Globaliserad likgiltighet

I längden riskerar vi alltmer en ”globaliserad likgiltighet”, för att citera Påven Franciscus. När vi börjar säga ett nej till det vi är skapade som, dvs. av, genom och för kärlek, så allierar vi oss från varandra.

F.d. polisen Michel Lundh nu på onsdag

På onsdag har jag tagit hit f.d. polisen Michael Lundh, Norrmalmspolisen, som vände om och numera bejakar kärlek, bl.a. genom att han talar om integration och möten med varandra. Han kommer och talar för dels präster, sedan konfirmander och kl. 19 i Nathanaelskyrkan i Tierp nu på onsdag. Kom dit! Bli inspirerad.

Våga älska. Säg ja.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: