VI – inte ett ”vi & dem…”

Varför går konservativa krafter framåt i världen eller varför är så många så rädda…?

521966_10151043883113877_1308712747_nTror att en stor anledning är girighet. ”Greed is good”; sade rollkaraktären Gordon Gekko i den första ”Wall Street-filmen”. Numera kan man ana att det gått ännu längre; ”Greed is GOD”.  Plötsligt sitter Gordon Gekko som president. Det otänkbara, blev verklighet eftersom vi inte tänkte längre…

”Du kan inte tjäna både Gud och mammon”, står det vist i Bibeln. Visst, pengar kan ge möjligheter. Men det står också; ”vad hjälper det att vinna hela världen om man förlorar sig själv”.

Var har Du ditt hjärta, är en fråga som borde komma upp, men den gör inte det tillräckligt tydligt nationsvis, för vi gömmer oss bakom osynliga gränser, så vi själva slipper att ansvar, eller…? Ett osolidariskt ”Vi” är ok, framför ett modigt VI. Är du med hur jag tänker?

Om allt är bara här och nu. Upplevelse och tillfredsställelse direkt, så finns ingen framtid, för den vet man ju i alla fall inte vad den innebär. ”Så då kör vi fullt ut NU”! Just så, tror jag många medvetet eller inte direkt medvetet tänker. ”Lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik”; sade James Dean redan för snart 50 år sedan.

Alla vill ha det bra. Majoriteten av dem som har det bra eller vill ha det bättre, vill inte dela med sig till de som i skräckpropagandan framställs som ett hot, att ex flyktingar ska ta ifrån dem det de har.

Världen går materiellt framåt, men inte kärleksfullt andligt. ”Du skall älska din nästa som dig själv”, där första delen tas bort till fördel för egot och girigheten. Vi blir det vi gör, inte det vi är.

Likgiltigheten hos de som inte arbetat tillräckligt för att utbilda de som har för lite kunskaper och inte hjälpt dem som vill ha det bättre och inte delat med sig bättre utgör möjligheten till ”vi och dem-tänket”.

Möter det precis överallt i mina sammanhang. Och för få röster vågar låta. Likgiltighet, bekvämlighet och girighet. Förutsättningar för hat och splittring. Varför är så många rädda fast de har det ok? Därför de är rädda, egoistiska och har inte tränat på att sätta andra före sig själv och erfara kärlek i retur som då blir så mycket större, vet forskningen.

Kavla upp armarna, börja låt – ta dig ton – och våga gör skillnad där du är.

Jag tar strid för ett VI!!!!! En mänsklighet, en planet – VI!

Hur tänker Du göra?

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: