Livets källa….

Intensivt, så var finner vi kraften?

cropped-mb-vid-vatten-med-korsarmar.jpg
Den här veckan jobbar jag åtta dagar i rad (jo jag vet, det är mer än en vecka) och det kan hända i ett prästuppdrag. Möten av olika slag som med anhöriga inför begravningar, förberedelser för gudstjänster med predikningar, två dagars utbildning i Lötenkyrkan gällande den nya handboken som vi alla börjar med den 20:e maj, begravning igår, idag dop, imorgon två gudstjänster samt utbildning för kyrkvärdar bl.a….

Imorgon den 14:e januari talar jag kl 11 i Karlholmskyrka och kl. 16 i mässan i Nathanaelskyrkan inne i Tierp just om livets källa. Var får Du ny kraft ifrån och varifrån kommer den yttersta kraften, är frågor som ställs när tempot avtar då man inte fyllt på eller jobbat för mycket.

Idag har jag jobbat med texterna och inser vilken enorm rikedom Bibeln har. Och kraft… Som präst är man alltid i sitt uppdrag. Tills man avlider. Dock måste man såsom Mästaren ibland ”gå till en enslig plats”. Gör vi det tillräckligt? Eller är vi även där uppkopplade? ”Barn skall ha tråkigt ibland”, säger min älskade Fru ofta. Hon vet.

Idag är det lördag. Ikväll fyller väldigt många sina kvällar med för mycket alkohol och de har det svårt att sätta på korken. Jag vet. Snart har jag varit nykter i 15 år, en dag i taget. Det som ibland är festligt och avkopplande kan över tid medföra överkonsumtion och så är det inte lika kul längre. Några av oss har ”kick-hjärnor”, så normalt finns inte, allt eller inget.

Nyfiken på vad som är Livets källa? Vi syns imorgon. Take care out there Sisters and Brothers!!!

 

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: