En välbyggd grund

Är invald bl.a i Kyrkorådet (samt Kyrkofullmäktige) i Vattholma Pastorat där jag bor.

Blev så inspirerad och glad igår kväll när jag tog del av det arbete som ligger grund för pastoratets åtaganden med bl.a genomtänkta dokument och policys för de anställda.

Vi alla behöver veta vad som krävs av oss i de sammanhang vi befinner oss, var gränser är och vad vi kan och får göra i de roller vi fått oss tilldelade. Är med i olika sammanhang och jag har sedan länge insett att där det fallerar så saknas just tydliga ramar om hur man skall agera och när det inte fungerar skall alla veta var man skall vända sig. Alla bör veta både syfte och mål samt ansvarsområden inom organisationer.

I Skyttorp och i Kyrkans hus så kommer det att byggas till ett kapell, vilket nu börjas strax i februari. Så härligt att istället för att lägga ner, så byggs det nytt. Här har man målmedvetet arbetat, vilket har gett resultat. Pastoratet har en omtänksam ledare och en organisation som är stolt och arbetar för kyrkans fortlevnad. Föredömligt.

Vad kan vi lära oss av detta i våra liv och sammanhang? Som jag ser det, så är omtanke om varandra och ärlighet nyckeln för långvariga relationer, vilket är självklart, och en förutsättning för kyrkan, vars grund ju är kärlek.

Bygg livet, organisationer och relationer på en solid grund, annars riskerar allt att rämna. All you ned is love….

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: