Frihet på två hjul…

Snömodd & motorcykelsugen?

Fellowship - bilder - Bedrup med Easy rider affisch bakom

Snön vräkte ner idag, då jag imorse åkte  långsamt till kyrkan, där jag ledde begravningsgudstjänsten för en äldre kvinna. Tänk. I mitten av 1950-talet åkte hon och maken med hoj till Norge t.o.r. Vägarna var då inte bra som de är på somrarna och inte heller var motorcyklarna lika bekväma som många är nu.

Så lätt för många att tro att de som är gamla är ”insnöade”. Brukar tänka att Mick Jagger är 74 år.   Så på våra äldreboenden finns de som var med när rock´n´rollen kom.  Tro inte att de är ”mossiga”. De äldre har varit med och byggt vårt land.

Var nere till min hojmek ikväll. Så tog frihetslängtan åter tag i mig, där bland oljor och häftiga Harleys. Det kommer snart en tid då det åter är dags att grensla hojen, starta upp och mullrande lägga ner hojen på läckra asfaltsvägar. Längtar till att utforska nya delar av landet, träffa nya människor och bikers. Fika vid havet och svettas i mc-västen.

Jag längtar så det nästan gör ont till sommaren med dess nya möjligheter och att som präst, biker och medmänniska möta livet. Systrar och Bröder – våga drömma….

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: