Tid för eftertanke i coronatid

När livet blir normalt igen, då….. När är saker och tillstånd normala? Det onormal blir efter en tid det normala. Det vet barn som föds och växer upp i länder med krig och oro. Coronan har lamslagit oss, hör jag, men ser det inte.

Det är människor som handlar, som samtalar (i bästa fall på ett visst avstånd) och möts. Man handlar i affären och kommer varandra nära. En del mer, en del mindre.

Använd tiden, det nya normala, och skapa nya normala rutiner. En möjlighet till livsförbättring. ta Dig tid att läsa böcker, fördjupa Dig i något intressant, studera och samtala med de Du har Dig nära. Ta Dig för att vara i tystnaden och i vilan. Låt tankar få komma och gå. Be, meditera och reflektera.

Det finns självklart de som har det enormt svårt, ekonomiskt, psykiskt under pandemin. För Dig som bara just nu fått det lite tråkigare, passa på att ringa de som Du vet har det lite jobbigt, strunta i att skicka meddelande över telefon. Bry Dig. Den gyllene regeln är en bra ledstjärna för att sprida kärlek.

Allt är normalt. Just nu. Och just nu. Vi vet inget om morgondagen. Sjöng jag nyss i en begravningsgudstjänst jag ledde ”Blott en dag”. Lev här och nu. I och genom kärlek.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: