Den sjuke har bara en önskan

Ser på ”himlen kan vänta” på tv just nu.

jesus33gif

Serien handlar om de som har fått sjukdomar som hotar deras liv. Helena som slutat ta cellgifter, då de inte verkar längre, funderade och hon och hennes man kände ett behov att tala med någon som kunde möta deras frågor om liv, död och oro, så de tog kontakt med den präst som vigde dem och träffade sedan sin präst flera gånger, vilket var meningsfullt för henne, sade hon.

”De friska har tusen önskningar, den sjuke har bara en”. Kristendomen kan ge livet en mening, en riktning och Bibeln ger bra råd för livet.

Magdalena Graaf säger i en artikel i Dagen så här:

”Tron är min stora trygghet och även om jag var ute och revolterade lite grann så fanns den alltid inom mig. Det är skönt att ha något att falla tillbaka på när saker och ting går snett.En trygghet hon gärna förmedlar till sina barn.– Jag försöker att prioritera kyrkans barntimmar och att gå på gudstjänst på söndagar.

De kristna värderingarna är den bästa grunden man kan ge sina barn. Kristendomen handlar ju till stor del om att förlåta och ta hand om sin nästa.Vad betyder Bibeln för dig?– Det är min lagbok och man kan alltid plocka någonting ur den. Det är en vägledare liksom. Man tröttnar aldrig på Bibeln och jag försöker att läsa i den varje kväll, men det lyckas jag inte alltid med. Men jag har mina favoritbibelord som jag läser och som sporrar mig.”

Vidare längre ner säger hon så här om julen:Och var firar du helst Jesu födelsedag?– Det mysigaste är att fira hos mamma med mina nära och kära. Dit är alla välkomna och det kan dyka upp alltifrån gamla killar, svärmorsor, kompisars småsyskon och narkomaner, till hemlösa och människor från kyrkan. En blandad kompott, helt enkelt. Men det är så det ska vara, julen är till för alla, säger Magdalena Graaf.”

Vilka har du bjudit hem på din jul?

En kommentar på “Den sjuke har bara en önskan

Add yours

  1. En föredetta narkoman och en barndomskompis som inte hade någon att fira jul med, fast det är senare på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: