Ljust i sinnet

Lördag och återigen läsande i sängen nästan hela dagen…

jesus-baptized1

Håller på att läsa in mig på dopet; dess teologi, historia m.m…

När man börjar studera dopet, högmässor osv, slås man av hur många tankar som ligger bakom olika riter och hur de faktiskt ändrar sig över tid. Som ordinär gudstjänstbesökare tänker man nog inte på vad de olika momenten kännetecknar och varför prästen agerar som han gör och varför denne står där han gör.

Det är otroligt spännande och lärorikt att få insikter. Det är en spännande utmaning att i framtiden försöka förmedla det jag lär mig, tror att det också är viktigt för förståelsen för den kristna tron.

Tog en lång promenad idag i det soliga vädret. Tänk vad ljuset skänker glädje ända in i det innersta. Du vet väl att Jesus säger: ”Jag är världens ljus!”. Vad betyder det för Ditt liv? Ljuset ger äkta glädje, eller hur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: